AA

Új tagokkal bővült a TSZSZ szakértői csapata

2024. július 03.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt feladatának tekinti nemcsak a vállalkozások jövőbeni fejlesztéseinek segítését, a számukra olyan kiszámítható gazdasági környezet biztosítását, amellyel versenyképesek lehetnek nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacokon is, hanem a napi működésükben jelentkező problémák kezelésében is aktív szerepet vállal immár több évtizede. A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv  (TSZSZ) munkájának fókuszában a vállalkozások állnak, hiszen a hazai mikro-, kis-és középvállalkozások jelentik a magyar gazdaság gerincét, versenyképességének alappillérét, és a munkaerő majdnem 80%-át is ez a szektor foglalkoztatja, az ő jövőjük biztosítása kulcskérdés minden, a gazdasági életben résztvevő intézmény számára. A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv az egyik legkiszolgáltatotabb szektorban, az építőiparban tölt be fontos szerepet: közreműködik a vitás kérdések, problémás elszámolások tisztázásában, gyors és ami a legfontosabb költséghatékony megoldásában.

A TSZSZ fennállása alatt több ezer vállalkozás vitás ügyeit zárta le sikeresen, és több mint 13 milliárd forint bankgarancia indokolatlan lehívását akadályozta meg. Létjogosultságát és munkájának jelentőségét az is jól mutatja, hogy az első évben bejött 44 ügy kezelésétől mára csaknem 500 ügy kezeléséig jutottak.  

2013. és 2023. augusztus 31-e közötti időszakban a kérelmezők összesen 3031 kérelmet adtak be a Teljesítésigazolási Szakértői Szervhez.

A nyilvántartásban szereplő szakértők száma: 212 fő

 

Az Építési és Közlekedési Minisztérium az alábbi új tagok felvételét hagyta jóvá, a kinevezéseket a június 20-án rendezett ünnepségen adták át.

Böröczffy István Építésügy

Geri Péter közlekedési és építésügyi

Gönczi Emese Júlia Építésügy

Hajnal Norbert Építésügy

Illés Laura Építésügy

Jágerné Safacsik Veronika Építésügy

Kálmán András Pál Építésügy

Kassai Zoltán Építésügy

Kassainé Kirchner Gabriella Építésügy

Kis Zsolt közlekedési és építésügyi

Kiss Gertrúd vízügy

Nyáry-Windeisen Laura Fanni vízügy és építésügy

Pohl Ákos Építésügy

Pusztai Katalin Építésügy

Reha Anita Közlekedési, vízügyi és építésügyi

Sindler Péter Közlekedési

Szerencsi Gábor Csaba Közlekedési

Szilágyi Zsolt Építésügy

Timár György Építésügy

Tornai Zoltán Sándor Építésügy

Tóth Renáta Építésügy

Tüttő Ágnes Építésügy

Vizhányó Ferenc Zoltán Közlekedési, vízügyi és építésügyi

 

X public.szechenyi.title