AA

Együttműködési megállapodás az IM és az MKIK között

2024. május 02.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Igazságügyi Minisztérium 2024. április 29-én Stratégiai Partnerségi Megállapodást kötött, amely ismét új lendületet ad a kormány és a vállalkozók közötti együttműködésnek. A megállapodás célja, hogy az Igazságügyi Minisztérium felügyelete alatt lévő területeken segítse a kormányzati célok elérését, különös tekintettel a vállalkozásokra. A megállapodás kiterjed az üzleti tevékenységet érintő jogszabályok kidolgozására és javaslatok tételére, továbbá az alkotmányjogra, a jogi személyek jogára, az adatvédelemre és a versenyjogra is. Ez az új partnerség erős alapot teremt a jogalkotási folyamat hatékonyabbá tételéhez és a vállalkozások számára kedvezőbb jogi környezet kialakításához.

Ez a partnerség azt jelenti, hogy az MKIK és az Igazságügyi Minisztérium közös erővel dolgozik a vállalkozóbarát üzleti környezet finomhangolásán. A jogszabályok kidolgozása során a vállalkozói vélemények becsatornázása a felek számára kiemelkedő szerepű, hiszen ezek a szabályozások közvetlenül befolyásolják a vállalkozások mindennapi tevékenységét és versenyképességét. A Stratégiai Partnerségi Megállapodás révén létrejött együttműködés hozzájárulhat ahhoz, hogy a hazai vállalkozások a fenti területeken olyan közvetett segítséget kapjanak, ami hatással bír a növekedésükre és pozitívan hat a mindenkori fejlődésükre.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A 180 egyetemi közgazdász körében végzett közös felmérésben az egyetemi professzorok az iskolai osztályzás szerint „még elégséges” jelzővel osztályozták a német gazdaság telephelyi feltételeit.
X public.szechenyi.title