AA
Visegrád 4 és Nyugat-Balkán kerekasztal-megbeszélés

Visegrád 4 és Nyugat-Balkán kerekasztal-megbeszélés

2021. november 04.

Visegrád 4 és Nyugat-Balkán kerekasztal-megbeszélés
 

Magyarország V4 elnökségének alkalmából a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2021. november 3-án „Perspectives of Regional Cooperation in the View of Economic Reopening” címmel kerekasztal-megbeszélést szervezett az MKIK-ban a V4 és a nyugat-balkáni országok kamarai vezetőinek a részvételével.

Az eseményt dr. Parragh László, az MKIK elnöke nyitotta meg, melyet követően a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntőt. A Western Balkans 6 Chamber Investment Forum nevében Ahmet Egrlić, Bosznia-Hercegovina Külkereskedelmi Kamarájának elnöke üdvözölte a résztvevőket.

A kamarai elnökök négy fő témakörben osztották meg véleményüket, tapasztalataikat: az országok gazdasági helyzetének áttekintése, a járvány okozta kihívások kezelése a digitalizáció, a logisztika, a fenntartható gazdaság, valamint az energiapolitika területén, a kereskedelmi kamarák szerepe a gazdaság újraindításában, a V4 és Nyugat-Balkán gazdasági együttműködésének lehetőségei.

A rendezvény egy közös angol nyelvű nyilatkozat elfogadásával zárult, melyet a Visegrádi Együttműködés nevében dr. Parragh László, az MKIK elnöke, a nyugat-balkáni kamarák nevében pedig Ahmet Egrlić, Bosznia-Hercegovina Külkereskedelmi Kamarájának elnöke írt alá.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Kocaeli Iparkamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából Magyar-török üzletember-találkozó megrendezésére kerül sor 2024. május 8-án, a HUNGEXPO-n, az Ipar Napjai kiállítás keretében, Budapesten.
A helyzet sokak szerint ellentmondásos, a német tőzsdei áramárak még mindig kétszer olyan magasak, mint 2019-ben.
X public.szechenyi.title