AA

2023. évi Gluténmentes kekszfélék, ostyák és desszertek versenye

2023. április 05.

2023. évi Gluténmentes kekszfélék, ostyák és desszertek versenye

AMUREX GM Hungária Kft a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületével (LÉOE) együttműködve szakmai versenyt hirdetett a gluténmentes termékgyártók és forgalmazók számára, melyben keresik a 2023. év gluténmentes teasüteményét, ostyáját valamint desszertjét. 

Jelentkezni 3 kategóriában lehet olyan gluténmentes élelmiszerekkel, amelyek előrecsomagolva kerülnek forgalomba és normál tárolási körülmények között eltarthatósági idejük minimum 30 nap.

A termék kategóriák:

  1. Kekszfélék (édes és sós, ill. töltetlen és töltött)
  2. Ostyák (töltetlen és töltött)
  3. Desszertek

Nevezési határidő: 2023. április 30.

A versenyre jelentkezni a kitöltött és cégszerűen aláírt Adatlap, a kért mellékletek és nyilatkozatok megküldésével, valamint a nevezési díj számla ellenében történő átutalásával lehet.

Nevezés: a kitöltött Nevezési Adatlap, a kért mellékletek és nyilatkozatok megküldésével, valamint a nevezési díj számla ellenében történő megfizetésével válik érvényessé.

A nevezésben meg kell adni a termék(ek) pontos nevét, az egységcsomag tömegét. Mellékelni kell továbbá a termékek összetevőinek felsorolását és a címkéjének és/vagy csomagolásának fotóját, esetleg nyomdakész grafikáját.

Nevezni mindhárom kategóriában, kategóriánként maximum 2, mindösszesen 4 termékkel lehet.

Nevezési díj: kategóriánként 10.000 Ft+ÁFA

A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot a nevezes@liszterzekeny.hu címre kell megküldeni.

A versenybe benevezett termékek gluténtartalmáról 1 hónapnál nem régebbi, független, akkreditált laboratórium által, R5 Mendez eljárással végzett gluténtartalom mérés eredményét mellékelni kell, legkésőbb a minták leadásával egyidejűleg.

A gluténmentes termékeknek meg kell felelniük a 1169/2011/EU és a 828/2014/EU rendeletek követelményeinek, és olyan gluténmentes üzemben készülhetnek, amelyekben HACCP, vagy más (pl. BRCGS, IFS, AOECS Standard) minőségirányítási rendszer(ek) működtetésével biztosítják a glutén kereszt-kontakt megelőzését.

A zsűrizés időpontja: 2023. május 10. 14:00 óra.

A termékek leadásának időpontja: 2023. május 10. 9:00 – 13:00 óra között.

A zsűrizés helyszíne: KmASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Tanműhelye (EuroSkills Bakery Tehetséggondozó Bázis) 1148 Budapest, Almádi u. 3-5

A zsűrizéshez legalább 3 db, 30 napos fogyaszthatóságú termékeket kell biztosítani. Ha a kereskedelmi kiszerelésű egységcsomag tömege 100 g-nál kevesebb, akkor legalább 250 g terméket kérünk.

Eredményhirdetés: a 2023. május 16-i Coeliakia Nemzetközi Napja rendezvényeinek keretében lesz. Az eredményhirdetés időpontja és helyszíne a későbbiekben kerül kihirdetésre.

Díjak: A 3 kategória nyertese mellett különdíjjal jutalmazhatjuk az Év Innovatív Terméket is, valamint további különdíjak megítélésre a jogot fenntartjuk.

A kategóriák nyertesei jogosultak lesznek a „2023 Gluténmentes teasüteménye”, „2023 Gluténmentes ostyája” és a „2023 Gluténmentes desszertje” cím használatára.

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title