AA

A Közép-magyarországi régióban is folytatódik a Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás

2022. szeptember 21.

A Közép-magyarországi régióban is folytatódik a Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás


Szeptember 28-án kerül megrendezésre a Bank Center Irodaházban a fenntarthatósági mentorprogram következő témanapja Környezeti fenntarthatóság - Hulladék tárgykörben.

A rendezvényen szakértői vezetéssel bemutatásra kerülnek a közösségi és ipari környezetben keletkező hulladéktípusok, illetve ezek környezetbiztonsági, társadalmi és gazdasági szempontjai. Az alapvető fogalmak tisztázása során megismerkedünk a szemét, a hulladék és a másodlagos nyersanyag fogalmával, emellett szó lesz a preventív hozzáállás bevezetésének különböző szempontjairól is a beszerzési-, gyártási-, csomagolási-, és szállítási folyamatokban. Áttekintjük továbbá a hulladék képződésének, megelőzésének, csökkentésének és körforgásos gazdaság kiépítésének lehetőségeit, valamint klímaváltozásra gyakorolt hatásait, kiegészítve mindezt azok mérséklésének és a reziliencia fejlesztésének előnyeivel. Tesszük mindezt az előadó szakértelmére támaszkodva a mentorcég és jelenlévő vállalkozások képviselőinek tapasztalataival kiegészítve.


Időpont: 2022.09.28. (szerda) 9.00 órától
Helyszín: MKIK székhelye, Bank Center Irodaház
(1054. Bp. Szabadság tér 7. X. emelet, 1001-es tárgyaló)

 

Szakértő: Trenyik Tamás szakértő, KÖVET Egyesület

Támogató mentorvállalat: FESTO-AM Kft.

 

Meghívó és részletes program ITT.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékát kérjük a toth.krisztina@mkik.hu email címen vagy a +36202547126 telefonszámon jelezze.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title