AA

Aranyérmes lett a kertépítő válogatott a pekingi versenyen

2019. május 13.

A magyar kertépítő csapat, a SkillsHungary válogatott tagjai, Homokay Ádám és Stummer Gergő aranyérmet nyertek a pekingi "Flower Port Cup" kertépítő világversenyen. A csapat a kínai Skills szervezet és a kínai kertépítő szövetség meghívására érkezett a nagyvárosba 2019. április 22. és 30. között, hogy a legjobbakkal mérjék össze tudásukat.

A versenyen 16 csapat versenyzett, 14 kínai, valamint az angol és a magyar Skills válogatott, akiket Gódorné Hazenauer Zita szakértő kísért. A bajnokság szerkezetét tekintve a szakmák világbajnokságának megfelelő WorldSkills szabályrendszer előírása szerint zajlott, a pekingi Flower Port parkban. A több, mint százezer dísznövénnyel büszkélkedő lenyűgöző helyszín a helyiek és a turisták körében is igen népszerű, kiváltképp tavasszal, a virágzás idején.

A versenypárok négyes csoportokban dolgoztak, minden nap más-más feladatokkal kellett elkészülniük. A közel négynapos versenyen egyebek mellett a magyar csapatnak szárazon rakott támfalakat, vízarchitektúrát, falazatokat kellett kialakítani, valamint három dekket és ötfajta burkolatok különböző méretekben, továbbá a növényültetés és gyepszőnyegezés is a feladat része volt.

Homokay Ádám kiemelte, hogy a második versenynapon olyan új építési technikát próbált ki, ami hasznos lehet a világbajnokságon. Nagy élmény volt, hogy egy-egy problémára sikerült megtalálni a legjobb megoldást – fűzte hozzá. Stummer Gergő a versennyel kapcsolatban elmondta: több akadályt kellett átlépniük és észrevették, hogy ez akár erősségünk is lehet a későbbiekben. Nem csak a szakértők, de a nézők szeme is folyamatosan rajtuk volt, minden mozdulatukat figyelték - tette hozzá.

Fotó: Gódorné Hazenauer Zita

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title