AA

Az MKIK üzleti delegációja Malajziában és Szingapúrban

2019. december 05.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019. november 17-23. között 25 tagú üzleti delegációt szervezett Malajziába (Kuala Lumpur) és Szingapúrba Dr. Tordai Péter, az MKIK elnökségi tagja, a Nógrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének vezetésével. A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vettek részt Kuala Lumpurban és Szingapúrban, Magyarország Malajziai és Szingapúri Nagykövetségeinek támogatásával. A kiutazás a Malajzia és Szingapúr iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújtott segítséget üzleti kapcsolataik fejlesztéséhez, exportjuk bővítéséhez. Az út során tájékozódhattak a gazdasági és üzleti környezetről, a magyar-maláj és magyar-szingapúri gazdasági együttműködési lehetőségekről, továbbá tárgyalhattak potenciális üzleti partnerekkel.

Az első nap a delegáció tagjai találkoztak a Malajziai Gyáriparosok Szövetségének (FMM) képviselőivel, majd a Malajziai Kínai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (ACCCIM) szervezésében üzleti fórumra és B2B-találkozókra került sor a delegáció tagjai és az érdeklődő malajziai cégek képviselői között. A szakmai programokon részt vettek Magyarország Malajziai Nagykövetségéről Káli Attila nagykövet és Ipolyi-Keller Zsolt, külgazdasági attasé is. Az üzleti fórum margóján az MKIK együttműködési megállapodást írt alá az ACCCIM-el. A nap zárásaként a delegáció részt vett a nagykövetség által szervezett gálavacsorán, melyet a magyar-maláj diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója alkalmából tartottak. Az eseményen tiszteletét tette Mahathir bin Mohamad, Malajzia miniszterelnöke is.

2019. november 21-én a szakmai program Szingapúrban folytatódott, ahol a Singapore Business Federation (SBF) és a magyar nagykövetség közös szervezésében nagyszabású magyar-szingapúri üzleti fórumra került sor. A delegáció vezetőjének, Dr. Tordai Péternek köszöntőjét követően Végvári Kristóf, nemzetközi referens bemutatta a magyar kamarai rendszert és az MKIK nemzetközi tevékenységét, részletes tájékoztatást nyújtott a kamarai szolgáltatásokról. A szingapúri nagykövetség képviseletében Dr. Szerdahelyi István nagykövet megnyitóbeszédében kiemelte kétoldalú kapcsolataink sokrétűségét a politika, a gazdaság, a kultúra és az oktatás területein. Vitényi Péter szingapúri külgazdasági attasé a magyar befektetési környezetről tartott előadást, ismertette a hazai versenyképes adó- és befektetéstámogatási rendszer előnyeit, a gazdaság szempontjából meghatározó ágazatokat, valamint a ZalaZone járműipari tesztpálya projektet. Az előadásokat a magyar vállalatok bemutatkozásai követték, majd célzott üzleti találkozókra került sor a jelenlévő szingapúri cégekkel. A megbeszéléseken, a magyar cégek képviselőinek visszajelzései alapján, mindenkinek volt legalább 3-4 olyan szingapúri tárgylópartnere, akivel érdemi üzleti megbeszélést tudott folytatni és üzletkötés vagy hosszabb távú együttműködés várható.

A szakmai programok zárásaként a küldöttség tagjai ellátogattak a Szingapúri Kereskedelmi és Iparkamarába (SCCI), ahol a magyar kiutazók további üzleti megbeszéléseket folytathattak az SCCI tagvállalataival. A találkozó keretében az MKIK együttműködési megállapodást írt alá az SCCI kamarai szervezettel.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title