AA

Az Országos Választási és Jelölő Bizottság Közleménye

2024. július 10.

Az MKIK 2024. május 30-án megtartott Küldöttgyűlése megválasztotta a következő négy évre az Országos Választási és Jelölő Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) tagjait és elnökét. Dr. Balog Ádám elnök vezetésével a Bizottság 2024. június 27-én megtartotta alakuló ülését.

A Bizottság feladata, hogy az egyes tisztségekre és testületi tagságokra való területi kamarai jelölések lezárását követően állást foglaljon a jelöltek támogatottságáról és ennek alapján összeállítsa a hivatalos jelölőlistát az MKIK Tisztújító Küldöttgyűlésére.

A Bizottság tagjai teljes egyetértésben támogatják, hogy a jelölési és választási folyamat tiszta eszközökkel, demokratikus módon, az üzleti közösség méltóságához illően és a Kamara jó hírnevének megőrzését is szem előtt tartva kerüljön lebonyolításra.

Az átláthatóság és a transzparencia biztosítása érdekében a Bizottság szükségesnek tartja, hogy a folyamat szükséges, releváns információi jelenjenek meg az MKIK honlapján, annak érdekében, hogy a nyilvánosság számára is elérhetők legyenek, a jelölteket ne csak a többi jelölő szervezet, hanem a kamarai tagok és a regisztrált vállalkozások is megismerhessék.

Tekintettel arra, hogy az országos kamarai testületek tagjai döntő többségének jelölése automatikusan, illetve regionális megegyezések alapján történik, a Bizottság kinyilvánította, hogy ezeket a jelöléseket maximálisan tiszteletben tartja. A Bizottság egyúttal felkéri a jelölteket, hogy tartsák tiszteletben az Etikai Kódexben a tisztségviselők és testületi tagok vonatkozásában megfogalmazott elvárásokat.

A Bizottság teljes egyetértésben vallja, hogy a választási folyamatnak mindenekelőtt a vállalkozások érdekeit és a kamarai rendszer jövőjét kell szolgálnia. Legyen a mottója az MKIK legfőbb üzenete: „Velünk a vállalkozásodért”.


                                                                                                                                        dr. Balog Ádám sk.
                                                                                                                                         a Bizottság elnöke

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
2024. július 18-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Központi Statisztikai Hivatal jelentős együttműködési megállapodást kötött, amely célja a Magyarországon működő vállalkozások versenyképességének javítása és a vállalkozások széleskörű ...
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. szeptember 16-18. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Csehországba, Prágába.
X public.szechenyi.title