AA

Külgazdasági Évnyitó 2023

2023. március 30.

Külgazdasági Évnyitó 2023

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fókuszban a külpiacok címmel külgazdasági évnyitó konferenciát szervezett 2023. március 30-án Budapesten. Az MKIK a kamarák tevékenységében jelentős szerepet betöltő külgazdasági területen immár hetedszer rendezte meg a külgazdasági évnyitó rendezvényt.

A konferencia díszvendégeként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tartott előadást Magyarország külgazdasági eredményeiről és célkitűzéseiről. A rendezvény célja az volt, hogy áttekintsük a külgazdasági terület elmúlt évi eredményeit, kitekintést adjunk az idei év várható tendenciáira, kihívásaira, valamint tájékoztatást nyújtsunk mind a kezdő exportőrök, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatok számára.

Parragh László az MKIK elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a kamara 14 tagozatot és 10 üzleti tanácsot működtet annak érdekében, hogy segítse a magyar vállalatok exportjának és kifektetéseinek növelését. A tagozatok és üzleti tanácsok vezetői olyan vállalkozások képviselői, melyek kiemelkedő eredményt értek el és széles kapcsolatrendszerrel rendelkeznek az adott piacon.

Az idei konferencia egyrészt kiemelten kezelte Magyarország aktuális külgazdasági prioritásait, másrészt a kamarai tagozatok, üzleti tanácsok exportfejlesztésben betöltött szerepére fókuszált két panelbeszélgetés keretében. A panelek szakértői a magyar KKV-k külpiaci tevékenysége szempontjából fontos országok és régiók üzleti környezetét és gazdasági együttműködési lehetőségeit mutatták be. Az egyik panel a keleti nyitás országairól szólt, a fókuszban Közép-Ázsiával, a másik panel európai országok piacait mutatta be, különös tekintettel a nyugat-balkáni régióra.

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title