AA

Magyar-Üzbég Üzleti Tanács

2021. április 06.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2021. február 17-én a Magyar-Üzbég Kormányközi Bizottság üléséhez kapcsolódóan együttműködési megállapodást írt alá Üzbegisztán Kereskedelmi és Iparkamarájával, melyben megállapodtak egy üzleti tanács létrehozásáról a két ország gazdasági kapcsolatainak élénkítése érdekében. A felek beazonosították azokat a szektorokat, melyek a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése szempontjából kedvező üzleti lehetőségekkel rendelkeznek. Ezek a mezőgazdaság, élelmiszeripar, élelmiszerfeldolgozási technológia, egészségipar, építőipari technológia, vízügy, a szolgáltatások területén pedig a turizmus, ITC, banki és pénzügyi szolgáltatások. Az üzleti tanács ösztönzi a befektetéseket, vegyes vállalatok létrehozását, népszerűsíti a kiállításokon, vásárokon való részvételi lehetőséget. Üzleti delegációkat, szemináriumokat, konferenciákat szervez az üzleti kapcsolatok kialakítása, fejlesztése és az üzleti lehetőségek bemutatása érdekében.


A Magyar-Üzbég Üzleti Tanács elnöki pozíciójára az MKIK Wolf Lászlót, az OTP vezérigazgató-helyettesét kérte fel. Üzbég oldalról a társelnöki pozíciót Adkham Ikramov, Üzbegisztán Kereskedelmi és Iparkamarájának elnöke tölti be, a Tanácsot a kamarák működtetik.  A Tanács alakuló ülésére 2021. március 29-én került sor Taskentben, Orbán Viktor miniszterelnök üzbegisztáni hivatalos látogatásához kapcsolódóan.


A kamarák szerepe alapvetően az üzleti partnerközvetítésben, az üzleti lehetőségek, befektetési környezettel kapcsolatos információk megismertetésében, az üzleti kapcsolatok fejlesztését akadályozó nehézségek megoldásában nyilvánul meg.

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title