AA

Megbeszélés a békéltető testületekkel

2022. szeptember 12.

2022. szeptember 8-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra székházában az Igazságügyi Minisztérium Alkotmányjogi Jogalkotásért és Fogyasztóvédelemért Felelős helyettes államtitkára dr. Kupecki Nóra szakmai egyeztetést tartott a békéltető testületi elnökökkel a fogyasztóvédelem aktuális kérdéseiről és új kihívásairól.

A fogyasztóvédelmi területen az idei év jelentős változást hozott, mivel az Innovációs és Technológiai Minisztérium alá tartozó Helyettes Államtitkárság helyett az Igazságügyi Minisztérium látja el a továbbiakban a feladatokat, ezért a résztvevők örömmel fogadták a személyes jelenléttel szervezett találkozót.

Az egyeztetés során szóba került többek között az új fogyasztóvédelmi politika és a békéltető testületek szerepe az új kormányzati struktúrában, illetve a békéltető testületi elnökök is megosztották helyettes államititkár Asszonnyal a békéltető testületi eljárás során szerzett tapasztalataikat és javaslatokat tettek a munkájukat értintő jogszabályok módosítására is.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az 55. éves Világgazdaság ünnepi konferenciáján adott elő „A világ kihívásai és a magyar válaszok” címmel.
Az alábbi linken elérhető a CSMKIK tájékoztató anyaga, amely az „Egyes szakmák egészségügyi kizáró vagy korlátozó tényezőit” foglalja össze.