AA

MKIK turizmusért felelős alelnökének állásfoglalása az NTAK bővítésével kapcsolatosan

2022. november 02.

MKIK turizmusért felelős alelnökének állásfoglalása az NTAK bővítésével kapcsolatosan

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiuma folyamatosan monitorozza és gyűjti a turizmus-vendéglátás szektort érintő észrevételeket. A koronavírus járvány megjelenése óta ezek leginkább problémák, nehézségek és kihívások szoktak lenni. A jelenlegi energiaválsággal nehezített bizonytalan gazdasági helyzetben a kollégium kezdeményezte a döntéshozóknál a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) 2023. január 1-jei bevezetésének elhalasztását - legalább egy évvel - a vendéglátó üzletekre és a turisztikai attrakciókra vonatkozóan, mondta el Horváth Vilmos, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke.

Emellett a kollégium javasolta, hogy az NTAK bevezetése előtt kerüljenek megrendezésre képzések, amelyeken a rendszer használatára kötelezettek elsajátíthatják a felület kezeléséhez szükséges ismereteket. Ezen képzések szervezéséhez felajánlottuk az MKIK és a területi kamarák aktív közreműködését is.

Természtesen egyetértünk a Magyar Turisztikai Ügynökség digitalizációval kapcsolatos stratégiai célkitűzéseivel és az adatvezérelt döntéshozatal megteremtésével, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a vállalkozások jelzéseit sem, amelyek szerint ők most a túlélésért és a működésük fenntartásáért küzdenek és erre kívánnak koncentrálni.

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország és az Európai Unió versenyképességét is javítja az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodása
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title