AA

Üzleti delegáció Izraelbe

2019. június 07.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyarország Tel-Avivi Nagykövetségével együttműködve 2019. május 26-29. között üzleti delegációt szervezett Izraelbe Rév András, az MKIK Nemzetközi Kollégium alelnökének vezetésével. A tizennégy fős üzletember delegáció célja a Magyarország és Izrael közötti üzleti lehetőségek feltárása, az üzleti kapcsolatok fejlesztése és az intézményi kapcsolatok erősítése volt. Az út során intézmény- és kiállításlátogatásra, valamint partnerkamaráinknál két üzleti fórumra került sor Jeruzsálemben és Tel-Avivban.

A delegációban az IT, egészségipar, gyógyszeripar, orvoselektronika, mezőgazdaság, nyomdaipar, építőipar, illetve üzleti tanácsadás területén tevékenykedő vállalkozások képviselői vettek részt.

Május 26-án délután Magyarország Külgazdasági Képviseletén Jeruzsálemben Izrael gazdaságáról és üzleti környezetéről Litauszki András külgazdasági attasé, majd Benny Shlick az Innovation Without Borders alapító vezetője és Adi Lavi az OurCrowd projekt menedzsere szervezetükről tartottak tájékoztató előadásokat. A Jeruzsálemi Kereskedelmi Kamara által szervezett networking eseményen Dror Atari kamarai elnök fogadta és köszöntötte a delegációt.

Május 27-én délelőtt Haifába látogatott a delegáció. A Technion Egyetem Látogatói Központjában Dr. Shuli Cohen Shwartz ügyvezető a Technion Drive akcelerátor tevékenységét mutatta be, ezt követően a MATI Haifa Üzletfejlesztési Központban Eran Alfonta vezérigazgató tartott előadást. David Wiernik NNG vezérigazgató és Magyarország tiszteletbeli konzulja Izraelben az NNG hertzliyai központjában fogadta a delegációt, ahol a delegáció tagjainak lehetőségük nyílt rövid cégbemutatkozásra és konzultációra.

Május 28-án az Izraeli Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (FICC) üzleti fórumot és üzletember-találkozót szervezett a delegáció látogatása alkalmából. Az eseményen Amir Shani alelnök, Benkő Levente Magyarország izraeli nagykövete és Rév András, a delegáció vezetője mondtak köszöntőt. Ezt követően Ze’ev Lavie nemzetközi igazgató az izraeli gazdasági környezetet, Litauszki András külgazdasági attasé hazánk gazdaságát mutatta be előadásában. A fórumot követő üzletember-találkozó keretében a delegáció tagjai kétoldalú tárgyalásokat folytattak az izraeli cégek megjelent képviselőivel. A kamarai programot követően, délután a New Tech Kiállításra látogatott a delegáció. Május 29-én egyéni szervezésű üzleti találkozókra került sor.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title