AA

Nagy sikerrel zárult az Állj közénk! rendezvénysorozat!

2019. december 05.

Várakozáson felüli számban érkeztek tanulók az Állj közénk! elnevezésű rendezvénysorozatra, melyet novemberben négy vidéki helyszínen – Veszprém, Nyíregyháza, Szombathely, Kecskemét - rendezett meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A roadshow célja, hogy versenyzőket toborozzon a hazai és nemzetközi versenyekre, vagyis a Szakma Sztár Fesztiválra, a EuroSkillsre és WordSkillsre; valamint, hogy megmutassa, milyen sikereket érhetnek el a fiatalok a szakmájukban; továbbá, hogy a területi kamarák, a közreműködő szponzorok, kiállítók segítségével betekintést nyújtson a szakmai versenyek világába, és a versenyzők, valamint a SkillsHungary Nagykövetein keresztül megismertesse a fiatalokkal a versenyzésben rejlő örömet, kihívást.

Számos helyszínen jelen voltak egykori EuroSkills és WordSkills bajnokságon résztvevő versenyzők: Sipos Kristóf (mechatronika) WorldSkills Abu Dhabi 2017 kiválósági érmes, valamint a Euroskills Budapest 2018 aranyérmes versenyző; Simon Krisztián (bútorasztalos), a EuroSkills Budapest 2018 és a WorldSkills Kazan 2019 verseny aranyérmese; Nagy Ádám (épületasztalos), a EuroSkills Budapest 2018 első helyezettje; Török Balázs Máté, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmában kiválósági érmet szerzett versenyző; Varga Tamás (ápolás és gondozás), a EuroSkills Göteborg 2016 verseny kiválósági érmese; Varholik Dávid (ápolás és gondozás), a EuroSkills Budapest 2018-as esemény ezüstérmese; továbbá Cseke Szabolcs, a WorldSkills Abu Dhabi 2017 szakmák világbajnokságán kiválósági, a EuroSkills Budapest 2018 szakmák Európa-bajnokságán pedig ezüstérmet szerezett versenyzője is bemutatkozott. Továbbá Fekete Martin (épületasztalos), a WorldSkills Kazan 2019 bajnokság kiválósági érmese és Stadler Bence (épületasztalos), a EuroSkills Göteborg 2016 verseny ezüstérmese és a WorldSkills Abu Dhabi 2017 kiválósági érmese is jelen volt az Állj közénk! rendezvényen.

Az eseményt számos előadás és interaktív program színesítette. Több mint ötszáz tanuló pillantott be VR szemüvegen keresztül a szakmai versenyek izgalmába, és próbálta ki magát a szakmák virtuális világában az MKIK standjánál. A mechatronika szakmát képviselő FESTO standjánál az érdeklődők megismerhették az automatizált gyártósori modellt. A szárazépítők lehetőségeiről bővebb információt a Knauf Építőipari Kft. pultjánál megjelentek szerezhettek, míg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügy világába kalauzolta a résztvevőket, emellett a versennyel kapcsolatban is tájékoztatást kaptak. Az asztalos szakmát a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) képviselte, ahol az érdeklődök világ- és Európa-bajnok versenyzőkkel is találkozhattak. A PPG Trilak pultjánál a festő, díszítőfestő szakmában is használatos stencilezési technikát próbálhattak ki a fiatalok, illetve tájékoztatást kaphattak a 2020. évi EuroSkills és 2021. évi WorldSkills versenyjelentkezések kapcsán.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara célja, hogy jövőre további vidéki helyszíneken is megrendezze az Állj közénk! rendezvénysorozatot, hogy ezzel is motiválja a gyerekeket a versenyzésre, és megtalálja a szakmák legkiválóbb versenyzőit.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title