AA

Záróünnepség a WorldSkills Kazan 2019 versenyen Magyarországot képviselő csapat számára

2019. október 10.

2019. augusztusában lezajlott a 45. WorldSkills világverseny Oroszországban, Kazanban. A szakmák Olimpiájának is nevezett eseményen Magyarország 22 szakmában képviselte magát 24 versenyzővel.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a hazai csapat tiszteletére ünnepélyes záróünnepséget tartott október 2-án, Budapesten. Az eseményen a fiatal tehetségek, szakértőik és a szakmai támogatást nyújtó intézmények számára oklevelet adott át dr. Parragh László, az MKIK elnöke, Bihall Tamás oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnök, valamint Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató.

A magyar színekben indult versenyzők rendkívül szép eredménnyel zárták a versenyt; Simon Krisztián bútorasztalos versenyző aranyérmet nyert, és további 11 szakmában kiválósági éremmel tértek haza a fiatalok.

Bihall Tamás ünnepi köszöntőjében kiemelte a szakmai támogatók szerepét, hiszen támogatásuk nélkül nem születhettek volna ilyen szép eredmények. Köszönet illette a szakértőket, felkészítőket is, akik áldozatos munkája nélkül nem végzett volna ilyen szép helyen a magyar csapat, ugyanis a 63 résztvevő ország közül Magyarország az elnyert érmek alapján elért pontszámok rangsorában az előkelő 20. helyen végzett. Dr. Parragh László azzal a gondolattal zárta az eseményt, hogy a versenyző fiatalok joggal lehetnek büszkék magukra, hiszen hazájukat méltóképpen, és önmagukból a legtöbbet kihozva képviselték.

A zárórendezvény fotói ide kattintva megtekinthetők

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title