AA

A hatékony tanulás és tanítás eszközei a szakképzésben

2022. szeptember 20.

2022. szeptember 15-én került megrendezésre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében „A hatékony tanulás és tanítás eszközei a szakképzésben” című
szakmai konferencia annak érdekében, hogy a duális képzésben a szakképző intézmények és a duális képzőhelyek is információkat kapjanak a szakképzésben történő módszertani
változásokról, valamint a duális képzőhelyi és iskolai oktatók megismerkedjenek a munkájuk során hasznosítható tanulást/tanítást elősegítő elemekkel.


Ilyen elemek lehetnek az oktató kiválasztás szempontjai, az oktatói attitűdök és viselkedésminták feltérképezése, valamint a motivációt gátló tényezők leküzdése.


A tanuló oldaláról szintén érdekes lehet, hogy Őt mi motiválja akár az iskolai tanulásban akár a munkahelyen történő munkavégzésben. Fontos, hogy ne elvégezni akarja az iskolát,
hanem megtanulni a szakmát!

Igaz ez a felnőttekre is, hiszen ebben a rendszerben felnőtt tanulókkal is találkozunk, akik már más módszerekkel tanulnak és az ő oktatásuk is más módszertant, gyakorlatot igényel.

Ezen témák megismerésében segítségünkre voltak előadóink, akik saját munkájukból építkezve, tapasztalataikat és tudásukat megosztva hasznos információkkal és praktikumokkal szolgáltak előadásaikban.


A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, melyen számos gazdasági szereplő és szakképző intézmény is részt vett.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Elkészült az MKIK Közgazdasági Igazgatóságának 2023/III. negyedéves Gazdasági Tájékoztatója.
Az alábbiakban található az aktuális online külgazdasági rendezvényeink listája. Várjuk a külpiacok iránt érdeklődő vállalkozások  jelentkezését!