AA

Az ománi kamara delegációja Magyarországon

2019. október 31.

2019. október 28-29. között Qais bin Mohammed al Yousef, az Ománi Kereskedelmi és Iparkamara elnökének vezetésével 17 tagú ománi üzleti delegáció látogatott Magyarországra a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése céljából. 2019. október 28-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 80 fő részvételével üzleti fórumot szervezett Budapesten. A rendezvényen Dr. Parragh László, az MKIK elnökének bevezetőjét követően Qais bin Mohammed al Yousef, az Ománi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a hallgatóságot. Ezután a két kamara közötti együttműködési megállapodás megújításának aláírására került sor, melyet Magyarország és Omán üzleti környezetét bemutató promóciós filmjének levetítése követett. Az előadók közül Gőbel Adrienn, a KKM osztályvezetője, a magyar-ománi kereskedelmi kapcsolatokról adott tájékoztatást, majd Heffner Róbert, a HIPA vezérigazgatói tanácsdója a magyarországi befektetési lehetőségekről tartott prezentációt. Ománi oldalról Haura Saoud Al Wahaibi, a HIPA társintézményének, az Ománi Befektetésösztönzési és Exportfejlesztési Hatóságnak igazgatója ismertette országa befektetési környezetét. A fórumot követően kétoldalú üzleti megbeszélésekre került sor. A két kamara elnöke, Dr. Parragh László és Qais bin Mohammed al Yousef kétoldalú megbeszélést tartottak az MKIK-ban a kamarai és gazdasági együttműködések lehetőségeiről.

2019. október 29-én az ománi küldöttség tagjai Debrecenbe látogattak el, ahol a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara látta a delegációt vendégül és fogadta őket Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke és egyben az MKIK Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozatának vezetője.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title