AA

Az Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújával kapcsolatos szankciók 14. csomagja

2024. július 03.

Az Európai Unió Tanácsa úgy határozott, hogy korlátozó intézkedéseket vezet be további 69 olyan személlyel és 47 olyan szervezettel szemben, amelyeket felelősség terhel az Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedésekért.

Az új jegyzékbe vétel több üzletember, propagandista és közéleti személyiség, a hadsereg és az igazságszolgáltatás egyes tagjai, ukrán gyermekek deportálásáért felelős személyek, illetve az Oroszországi Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálatának (FSZB) a jogellenesen annektált Krím félszigeten elkövetett vallási üldözésben részt vevő tagjai, valamint egyes kormánytagok ellen irányul.

jegyzékbe vett vállalatok közül egyesek pénzügyi tranzakciók és tiltott uniós áruk szállítása révén aktívan részt vesznek az uniós szankciók kijátszásában, továbbá e vállalatok egyike a Vosztocsnij kikötőt üzemelteti, amelyet arra használtak, hogy fegyvereket és lőszereket szállítsanak a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságból Oroszországba.

A jegyzéken szerepel ezenkívül több orosz katonai és védelmi ipari vállalat, a harctéren használt létfontosságú kettős felhasználású technológiákat biztosító vállalat, valamint a háborús övezetbe fegyvereket és katonai személyzetet szállító vállalat.

Az Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt hozott uniós korlátozó intézkedések összesen több mint 2200 személyre és szervezetre vonatkoznak. A jegyzékbe vett személyek és szervezetek vagyoni eszközeit befagyasztják, továbbá uniós polgárok és vállalkozások nem bocsáthatnak rendelkezésükre pénzeszközöket. A jegyzékbe vett természetes személyekre ezenkívül utazási tilalom is vonatkozik, amelynek értelmében nem léphetnek be az EU területére, illetve nem haladhatnak át azon.

A szankciók részletes leírása az Európai Tanács és az Európai Unió Tanácsa közös honlapján keresztül érhető el a következő linken keresztül: Az Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújával kapcsolatos szankciók 14. csomagja

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. 2024. szeptember 19-21. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Romániában, Konstancában.
Az alábbiakban található az aktuális online külgazdasági rendezvényeink listája. Várjuk a külpiacok iránt érdeklődő vállalkozások  jelentkezését!
X public.szechenyi.title