AA

CCPIT Shanghai látogatása az MKIK-ban

2024. május 27.

2024. május 23-án a Shanghai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Bizottság (CCPIT Shanghai) delegációja látogatást tett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában és megbeszélést folytatott az MKIK és az MKIK mellett működő Állandó Választottbíróság képviselőivel. A delegációt dr. Berzeviczi Attila, az MKIK mellett működő Választottbíróság elnöke és Pálmay Flóra, az MKIK nemzetközi igazgatója fogadta.


MA Yi, a CCPIT Shanghai alelnöke bemutatta a CCPIT szervezetét, amely nemzetközi kapcsolatok fejlesztésével, kiállításszervezéssel és jogi szolgáltatások nyújtásával foglalkozik, valamint nemzetközi választottbírósági és mediációs központot is működtet. Kiemelte, hogy az egyre élénkülő kínai-magyar gazdasági kapcsolatokkal összefüggésben milyen fontosnak tartja a gazdasági kamarák közötti kapcsolatépítést. A kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok zökkenőmentes lebonyolításánál a vitarendezés kérdésének is kiemelkedő figyelmet kell szentelni. 


Az eseményen MA Yi, a CCPIT Shanghai alelnöke és Berzeviczi Attila, az MKIK Választottbíróság elnöke aláírta a Shanghai Nemzetközi Választottbíróság (SHIAC) és az MKIK Választottbírósága közötti választottbírósági együttműködési megállapodást. 


Bár a nemzetközi egyezmények révén az alternatív vitarendezés terén világszerte jelentős jogharmonizáció valósul meg, a két távoli ország vitarendezési gyakorlatában meglévő eltérések megismerése és közvetítése a jogkeresők számára nagyon fontos feladat mindkét választottbíróság számára. A kínai és a magyar választottbíróság együttműködési megállapodása alapján a két intézmény információt nyújt egymásnak saját vitarendezési gyakorlatáról, közös konferenciák szervezését, közös kiadványok megjelentetését tűzte ki célul. Berzeviczi Attila hangsúlyozta, hogy szükség van arra, hogy a mindennapi gyakorlatban jogi szakértők, választottbírók, mediátorok ajánlásával, speciális helyi jogi, végrehajtási információval segítse egymást a két intézmény.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Az alábbiakban található az aktuális online külgazdasági rendezvényeink listája. Várjuk a külpiacok iránt érdeklődő vállalkozások  jelentkezését!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kubai Üzleti Tanácsa ,,Üzleti lehetőségek Kubában” címmel tájékoztató rendezvényt szervez, melynek célja a 2021-ben megszületett kubai magánszektor és az üzleti lehetőségek bemutatása.
X public.szechenyi.title