AA

Jelentős fejlődés a vállalati digitalizációban – van olyan terület amiben az élre kerültünk

2024. augusztus 14.

A magyar gazdaság digitális teljesítménye sokáig elmaradt a fejlettebb országoktól. Az Európai Bizottság (DESI 2024 - Eurostat) által közzétett legutóbbi vállalati digitalizációs mutatók szerint most már kijelenthetjük, hogy a trend megfordult és a területen jelentős javulás tapasztalható. Értékelte a friss adatokat Kott Ferenc az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.

A hazai KKV szektorban a döntéshozók elkezdték felismerni a digitalizáció előnyeit, a helyzet folyamatosan javul, köszönhetően a célzott kormányzati digitalizációs programoknak is. Az intézkedések közül kiemelendő a 2016-ban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által indított, 2023-ig több mint 25 000 hazai KKV digitalizációjában közvetlenül segítő Modern Vállalkozások Programja (MVP), amely a személyes és helyszíni digitalizációs támogatást nyújtott, de emellett a horizontális, minden ágazatra kiterjedő szemléletformálásban is részt vett.


További részletes információ és kimutatás az alábbi dokumentumban olvasható.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Német Autóipari Szövetség (VDA) által összegyűjtött és július második felében nyilvánosságra hozott adatok alapján „a nemzetközi autóipari piacok az év első felében többnyire pozitívan alakultak”.
A Magyarok Kenyere Program keretén belül a Magyar Coeliakia Egyesület az AMUREX GM Hungária Kft.-vel együtt meghirdeti az év Gluténmentes Kenyér- és Péksütemény versenyét 2024 évben is.
X public.szechenyi.title