AA

Klímavédelmi projektelőkészítés a Nyugat-Balkánon

2021. július 07.

Klímavédelmi projektelőkészítés a Nyugat-Balkánon címmel szervezett online tájékoztató fórumot a Nyugat-Balkáni Zöld Központ (NYBZK) és az MKIK Nyugat-balkáni Tagozata 50 fő részvételével 2021. július 6-án. A rendezvény célja a nyugat-balkáni régió áttekintésén túl, az NYBZK 3. támogatási programjának bemutatása volt. Az eseményen köszöntőt mondott Galambos Attila, a Nyugat-balkáni Tagozat elnöke, valamint Dr. Örlős László, a Nyugat-Balkáni Zöld Központ ügyvezető igazgatója, aki röviden bemutatta a szervezetet, illetve a korábbi projekteket. Scherczer Károly, Magyarország szerbiai külgazdasági attaséja a szerb gazdaság aktualitásairól tartott előadást, és kiemelte, hogy a sikeres szerbiai üzletkötés, illetve pályázás alapfeltétele a helyi partner bevonása, illetve a személyes megjelenés. Szekér Klára, a nagykövetség mezőgazdasági és környezetügyi attaséja Szerbia környezetvédelmi törekvéseit és a magyar cégek esetleges bekapcsolódási lehetőségeit ismertette. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szolgáltatásairól és az eddigi támogatási programokról Görgényi Máté, a szervezet Nemzetközi Exportfejlesztés Támogatási Osztályának vezetője tartott előadást. A rendezvényen jó gyakorlatként mutatta be a BioAqua Pro Kft. képviselője, Olajos Péter a cég 2020-ban elnyert, és azóta sikeresen megvalósított projektjét. Lukács Gábor, az EXIM belgrádi képviseletének vezetője előadásában a hazai exportnövekedés pénzügyi eszközrendszeréről adott tájékoztatást. A Nyugat-Balkáni Zöld Központ közelmúltban kiírt 3. támogatási felhívásának részleteit, illetve a korábbi kiírások tapasztalatait Benedek Gábor, az NYBZK vezető tanácsadója osztotta meg a résztvevőkkel.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title