AA

Magyar-német online jogi workshop

2023. szeptember 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2023. szeptember 28-án Magyar-német online jogi workshopot szervezett az üzletkötés jogi vonatkozásairól Ausztriában és Németországban.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után az NZP NAGY LEGAL ügyvédi irodától, Dr. Nagy László, az iroda managing partnere és német üzletágának vezetője, MKIK választottbíró, Dr. Tallér Péter managing partner és a budapesti iroda vezetője, valamint Dr. Ruzicska Máté, a bécsi és budapesti iroda osztrák jogi részlegének vezetője tartottak tájékoztató előadást a résztvevő vállalkozásoknak a számlabefogadásról a német és osztrák üzleti életben; a fizetési felszólítás és az elévülés viszonyáról; az elévülés megelőzéséről; a megrendelés, megbízás utólagos módosításáról. Továbbá gyakorlati tanácsokat adtak arra vonatkozóan, hogy mi a teendő akkor, mikor nem fizet az ügyfél.

Végezetül Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke, a Halbo Mce Tervező es Fővállalkozó Zrt. vezérigazgatója osztotta meg vállalata tapasztalatait a németországi, ausztriai, valamint svájci üzletkötéseknél, és ehhez kapcsolódó hasznos tanácsokkal látta el a vállalkozásokat a kommunikációt, a szerződéskötést, a megrendelő általi finanszírozást illetően.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Az alábbiakban található az aktuális online külgazdasági rendezvényeink listája. Várjuk a külpiacok iránt érdeklődő vállalkozások  jelentkezését!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kubai Üzleti Tanácsa ,,Üzleti lehetőségek Kubában” címmel tájékoztató rendezvényt szervez, melynek célja a 2021-ben megszületett kubai magánszektor és az üzleti lehetőségek bemutatása.
X public.szechenyi.title