AA

Magyar-Német Online Üzleti Fórum

2020. november 19.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata 2020. november 18-án online üzleti fórumot szervezett a vállalati finanszírozásról és támogatásról a járványidőszakban, valamint az észak-rajna-vesztfáliai és hesseni régió üzleti lehetőségeiről.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke köszöntötte a résztvevőket és röviden bemutatta a Magyar-Német Tagozat tevékenységét, mely jövőbeli programjait a vírus általi korlátozások alatt online formában bonyolítja. A tagozati elnök felhívta résztvevők figyelmét, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel a rendezvényeink tematikájában a válságból való kilábalást segítő programok is szerepelni fognak. Ezt követően Dr. Hittner Hanna düsseldorfi főkonzul asszony üdvözölte a jelenlévőket és rövid betekintést nyújtott a kétoldalú kereskedelmi és üzleti kapcsolatainkba Észak-Rajna-Vesztfália és Hessen tartományokkal. Ezután Szőcs Gábor az EXIM Vezérigazgatói Kabinetjének igazgatója mutatta be az EXIM kárenyhítő programcsomagjának aktualitásait, majd Bertalan Sándor, a Takarékbank Zrt. KKV hálózat és Vállalati Értékesítés-fejlesztés és Támogatás vezetője adott tájékoztatást a banki finanszírozásról a válság idején, valamint a támogatott konstrukciókról. Ezt követően Andorka Miklós a MAPI-csoport stratégiai igazgatója ismertette a résztvevőket a 2027-es EU-s pályázati időszakról és a 2021 első negyedévétől induló vállalkozásfejlesztési és innovációs (VINOP) pályázati lehetőségekről. Utána Csachó Melinda a Düsseldorfi Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája számolt be az észak-rajna-vesztfáliai és hesseni régiók gazdasági aktualitásáról és jövőbeli kilátásairól a jelenlegi vírushelyzet tükrében, tájékoztatott a Németországba való beutazás feltételeiről, ismertette a régiós befektetési kapcsolatainkat, továbbá kiemelte, hogy a térségben főként az egészség- és gyógyszeripar, valamint digitalizáció szektorokban kínálkozik üzleti lehetőség a magyar cégek számára. Végül céges jógyakorlatként Kiss László, a KISS Cégcsoport vezetője osztotta meg cége vállalati víruskezelési tapasztalatait. Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
X public.szechenyi.title