AA

Magyarországon először a szakmák Európa-bajnoksága

2018. szeptember 24.

Szeptember 26. és 28. között tartják a szakmák Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018 versenyt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett háromnapos rendezvényen 37 szakmában több mint 500 versenyző méri össze tudását. A verseny 10 éves fennállás óta most először tartják Közép-Kelet Európában ezt a bajnokságot, melyre 28 országból érkeznek versenyzők és várhatóan 80 000 látogató lehet részese ennek a nem mindennapi megmérettetésnek, köztük többségében pályaválasztás előtt álló fiatalok, szakképzésben tanulók.

A EuroSkills Budapest 2018 a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg. Parragh László, az MKIK elnöke a Figyelőnek adott interjúban azt nyilatkozta: nemzetközi elismerése a hazai szakképzési rendszernek, hogy Magyarország adhat otthont az idei EuroSkillsnek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évek óta hangsúlyozza, hogy komoly piaci kereslet van a tehetséges szakemberek iránt, ezért megéri szakmát tanulni. Csak bátorítani tudok mindenkit arra, hogy látogasson ki szeptember 26-28. között a Hungexpóra, ahol saját szemével bizonyosodhat meg arról, hogy milyen sokszínű és kreatív munkát végez egy bútorasztalos vagy egy virágkötő.

Magyarország 2007 óta vesz részt a EuroSkills versenyeken. Az elmúlt 10 évben számos éremmel gazdagodtunk az európai és világversenyeken: a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek. A budapesti rendezvényen a hazai csapat 26 szakmában méretteti meg magát.

A nemzetközi eseményt ünnepélyes keretek között Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyitja meg, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke is beszédet mond.

A rendezvények látogatása ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A EuroSkills Budapest 2018 versenyre és kísérő rendezvényeire történő regisztráció a euroskills2018.com honlapon lehetséges: http://www.euroskills2018.com/hu

Forrás: MKIK / Figyelő

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title