AA

Rangos nemzetközi díjat nyert a EuroSkills Budapest 2018

2019. április 04.

A EuroSkills Budapest 2018 rendezvény, a szakmák Európa-bajnoksága ezüstérmet kapott a rendezvények Oscarjaként elhíresült Global Eventex Awardson.

A győzteseket 2019. március 26-án hirdették ki, az oktatási rendezvény (Educational Event) kategóriában a EuroSkills Budapest 2018 verseny előkelő második helyezést ért el. A Global Eventex Awards az egyik legnagyobb nemzetközi rendezvényes verseny, melyen 2009 óta díjazzák a legkiválóbb rendezvényeket, hat különböző kategóriában. 2018-ban összesen 331 rendezvényt neveztek 42 alkategóriában, több, mint 80 országból világszerte. A rangos elismerés odaítélésekor a tervezést, a kreativitást és az innovatív ötleteket, a szolgáltatások minőségét, a hatékonyságot és az elért eredményeket vették figyelembe. A zsűri tagjai olyan elismert és tapasztalt szakértőkből és szakemberekből állt, mint például David Adler, a BizBash alapítója, Laura Schwartz, a Clinton adminisztráció rendezvényigazgatója, Stefania Conti-Vecchi, az EVENTagist alapítója, vagy Thomas Wahl, a Dán Marketing Szövetség elnöke.

A tavalyi EuroSkills versenyt, azaz a fiatal szakemberek Európa-bajnokságát Magyarországon, Budapesten rendezték a Hungexpo területén, 2018. szeptember 26-28. között, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A háromnapos rendezvényen a versenyek megtekintése mellett, konferenciaprogramokon, előadásokon, szakmai rendezvényeken vehettek részt az érdeklődők, illetve a pályaválasztás előtt álló fiatalok különböző szakmákat is kipróbálhattak.

Az eseménynek otthont adó Hungexpo kiemelten kezelte az EuroSkills versenyt, amely a rendezvényközpont teljes területét – hat pavilonban és egy rendezvénysátorban –, összesen csaknem 60 ezer négyzetmétert foglalt el. Ebből a versenyek helyszínei 40 ezer négyzetmétert, a konferencia és kiállítás 6 ezer négyzetmétert. A nemzetközi rendezvényt négy évnyi előkészítő munka előzte meg, és több százan dolgoztak e nagy presztízsű esemény sikerre viteléért.

A budapesti eseményen 28 ország, közel 525 versenyzője 37 szakmában mutatta meg tudását, mintegy 85 ezer látogató előtt. A nemzetközi megmérettetésen a magyar csapat versenyzői 17 versenyszámban értek el helyezést, 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz és 9 kiválósági érmet nyertek.

A EuroSkills Budapest 2018 verseny legjobb pillanatait ide kattintva tekintheti meg.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title