AA

Az Országházban fogadták a EuroSkills magyar versenyzőit

2018. december 07.

2018. december 6-án az Országházban fogadták a EuroSkills magyar versenyzőit és felkészítőit. A magyar csapat tiszteletére rendezett eseményen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. A fogadáson Palkovics László miniszter átadta a versenyzőknek az Innovációs és Technológiai Minisztérium emléklapját.

Ahhoz, hogy egy ország jól működhessen, sokak tehetségére, lelkesedésére, eszére és bölcsességére, de mindenekelőtt elkötelezett és jól végzett munkájára van szükség - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön a Szakmák Európa-bajnoksága (EuroSkills) magyar versenyzőinek és felkészítőinek adott fogadáson az Országház Vadásztermében. Körülöttünk az ipari forradalom negyedik szakasza kapcsol sosem látott sebességre, új szakmák születnek - mutatott rá Kövér László. Nem változik viszont az, ami a jó mesterembert teszi: a szakmai alázat, a felelősségvállalás, a szakma tisztelete és szeretete - emelte ki. Kövér László jelezte: a következő évek nagy kihívása annak a célnak az elérése, hogy 2030-ra Magyarország a legjobb öt európai ország közé tartozzon.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt, hogy a világban egyre inkább felértékelődik a gondolkodás, az alkotás szerepe, a jövő munkaerőpiaca egyértelműen a kreatív és alkotó fiatalokról szól. Felhívta a fiatalok figyelmét, hogy izgalmas, új világ vár rájuk, hiszen a technológia a szakmákat is teljes mértékben át fogja alakítani, de a tehetségeseknek mindig lesz helyük. A miniszter biztatta a fiatalokat, legyenek innovatívak, mert ezzel esélyük lesz a piaci versenyben eredményesnek lenni.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett EurosSkills Budapest 2018-as versenyen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője, 500 szakértője volt jelen. A magyar versenyzők 27 szakmában indultak, három arany, három ezüst, három bronz és 9 kiválósági érmet nyertek. A EuroSkills Budapest 2018 Nemzet Legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János (bútorasztalos szakma) kapta.

A győztesek teljes névsora itt érhető el.

Forrás: MKIK / MTI

Fotó: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title