AA

ÉBM-MKIK-ÉVOSZ konzultáció

2022. november 21.

ÉBM-MKIK-ÉVOSZ konzultáció
2022. november 21.

Az Építési és Beruházási Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Építési Vállalkozói Országos Szakszövetsége a mai napon konzultációt tartott az építésügyi kerettörvény megalkotásával kapcsolatban, mely kiterjed az építési-, a világörökségi- és a településrendezési törvényre is.

A konzultáción Lázár János miniszter tájékoztatást adott a jogszabályok aktualizálásával kapcsolatos elgondolásokról, a jogalkotás menetéről, az építésgazdaságot érintő stratégiáról, egyben felkérte a két szervezet vezetőit, hogy szakmai hozzáértésükkel támogassák az ÉBM munkáját.

A kamarai delegáltak, a jelenlévő szakemberek súlyponti problémákat fogalmaztak, melyek mentén – a jelenleg hatályos szabályrendszer teljes áttekintésével – elkezdődhet a szakmai munka annak érdekében, hogy a megalkotásra kerülő új jogszabály strukturálisan támogassa az építésgazdaság fejlődését.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A konferencia célja, hogy tájékoztatást nyújtson a külpiacok nyújtotta lehetőségekről mind a kezdő exportőrök, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatok számára.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. április 17-20. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Olaszországba, Bolognába.
X public.szechenyi.title