AA

Sopron: Regionális Gazdasági Fórum

2024. március 27.

A Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége 2024. március 20-án Regionális Gazdasági Fórumot tartott a Sopronbánfalvi Karmelita Kolostorban.

A résztvevőket Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte.

Sopron polgármestere, dr. Farkas Ciprián előadásában Sopron gazdaságfejlesztési eredményeiről, jövőképéről számolt be.

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig a magyar gazdaság helyzetéről és kihívásairól tartott előadást. Az MKIK elnöke beszámolt a magyar gazdaság aktuális helyzetéről, hangsúlyozva a rendkívül feszes munkaerőpiac fontosságát a válság idején elért eredményként. Parragh László kihangsúlyozta, hogy a migráció nem megoldás a munkaerőhiányra, de a külföldi munkavállalók bevonása szabályozott keretek között segíthet a növekedésben és a munkaerőhiány enyhítésében. Beszélt továbbá a magyar vállalkozások lehetőségeiről és kihívásairól, valamint az EU-s forrásokról is. Emellett kiemelte, hogy Magyarország előrelépett a zöld fenntarthatóság terén, és az országnak egyensúlyt kell találnia az egészséges szuverenitás és a nemzetközi függőség között a versenyképesség érdekében. Parragh László szólt még a kamara szerepéről is, hangsúlyozva az alkalmazkodást a változó világhoz.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A 180 egyetemi közgazdász körében végzett közös felmérésben az egyetemi professzorok az iskolai osztályzás szerint „még elégséges” jelzővel osztályozták a német gazdaság telephelyi feltételeit.
X public.szechenyi.title