AA

Több mint száz középiskolás csatlakozott az Állj közénk! rendezvényhez

2019. november 14.

2019. november 13-án kecskeméti állomására érkezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Állj közénk! rendezvénysorozata, ahol a diákok a mechatronika, szárazépítő és az autószerelő szakmával ismerkedhettek meg, és betekinthettek az országos és nemzetközi szakmai versenyek világába. A területi kamara közreműködésével több mint száz középiskolás látogatott ki a rendezvényre.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában rendezett eseményen a mechatronika szakmát képviselő FESTO standjánál a tanulók megismerhették az automatizált gyártósori modellt (MPS). A Knauf Építőipari Kft. pultjánál a résztvevők a szárazépítő szakma lehetőségeiről kaphattak bővebb információt. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az autószerelő szakmát képviselte. A legkorszerűbb tanulást segítő programmal találkoztak a fiatalok, ami segít a versenyre való felkészülésben és már okostelefonon is elérhető, továbbá egy diagnosztikai szimulátort is kipróbálhattak. Mindezek mellett a látogatók az MKIK standjánál egy virtuális utazás keretében, VR szemüvegen keresztül is bepillanthattak a szakmák világába, egyebek mellett az építészet és a vendéglátás munkafolyamataiba.

A rendezvény házigazdája SZABYEST YouTuber volt, aki az érdeklődő fiatalokkal együtt látogatta meg a standokat és tette próbára saját maga és a diákok tudását. Az eseményt izgalmas előadások is színesítették. Sipos Kristóf, WorldSkills Abu Dhabi 2017 kiválósági érmes, valamint a Euroskills Budapest 2018 aranyérmes versenyzője, továbbá SkillsHungary Nagykövet, valamint a FESTO csapat tagja Dr. Jánosi László mechatronika szakértővel tartotta meg az előadását „A mechatronika szerepe a nemzetközi versenyeztetésben” címmel. Putler Csaba szakértő, a Knauf Építőipari Kft. üzletfejlesztési menedzsere pedig a WorldSkills verseny értékelési szempontjairól, valamint a szárazépítés versenyszámban szerzett tapasztalatiról számolt be.

 

A teljes képgaléria ide kattintva megtekinthető

 

A rendezvény további állomásai

Nyíregyháza – Váci Mihály Kulturális Központ III. emelet

Időpont: 2019. november 20. szerda 13.00-16.00 óráig

Bemutatott szakmák: Fodrász, Pincér, Szakács, Szárazépítő

 

Veszprém – Aréna - előcsarnok

Időpont: 2019. november 27. szerda 13.00-16.00 óráig

Bemutatott szakmák: Asztalos, Víz, gáz- és fűtésszerelő

 

Forrás, fotó: MKIK

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title