AA

A Turisztikai Kollégium kihelyezett ülése, Balatonkenesén

2018. november 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiuma Horváth Vilmos elnökletével 2018. november 20-21-én kihelyezett ülést tartott Balatonkenesén. A megbeszélésen három témát vitattak meg a résztvevők.

Sigmond Eszter, a Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője Találd meg utad a Bakony és Balaton vidékén! címmel tartott előadásában kiemelte, hogy a balatoni vízparti kikapcsolódás, a bakonyi túrázási lehetőség és a környék kulturális öröksége, valamint a helyi gasztronómiai kínálat a nyugalom, a csend, a lassú turizmus ígéretét hordozzák. A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft-ről és a térség programjairól bővebben a honlapukon keresztül tájékozódhatnak.

Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatának állásáról tartott tájékoztatást. Az Európa Kulturális Fővárosa címre 7 település nyújtotta be pályázatát, ebből az előselejtezőn három város (Veszprém, Győr és Debrecen) maradt versenyben. Decemberben a 12 tagú zsűri megnézi a várost és megvitatja a pályázat prezentációját, majd 2018. december 14-én kiderül, hogy ki nyeri el az EKF címet és az azzal járó 90 millió eurós anyagi forrást.

Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke Balatonfüred 2025 „A jövő a jelenben rejlik” című előadásában tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy 2004 óta Balatonfüred infrastruktúrája 100 százalékban megújult. A tudatos tervezés eredményeképpen 2018. 10.31-ig 969 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták Balatonfüreden. Távlati céluk komplex kínálati portfólió és vonzó turisztikai desztináció kialakítása.

Az előadásokat követően a kollégium tagjai kérdéseket tettek fel, beszélgetést folytattak a követendő példákról. Mint kiderült, jelenleg a hazai GDP 10%-át a turizmus adja, nemzetgazdasági cél ennek 16 százalékra növelése A foglalkoztatottak számában is markánsan képviseli magát az iparág. Az ülésen megismert Balatoni térség, mint kiemelt turisztikai régió fejlesztései és a jövőbeli tervei jó példaként szolgálhatnak az egész ország turisztikai fejlesztéseihez.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
X public.szechenyi.title