AA

Izgalmas programok várták a nyíregyházi diákokat az Állj közénk! rendezvényen

2019. november 21.

Szombathely és Kecskemét után Nyíregyházán folytatódott az Állj közénk! rendezvénysorozat, melyet a Váci Mihály Kulturális Központban rendeztek meg. Ezúttal a pincér, szakács, fodrász és szárazépítő szakmában kaphattak tájékoztatást a tanulók a nemzetközi és a hazai versenyekről.

A látgatók a szakmai bemutatókon és a versenyek izgalmas világát prezentáló előadásokon túl, virtuális utazással is bepillanthattak a szakmák világába. Nemcsak a vendéglátás munkafolyamatait ismerhették meg, de az építőipar mindennapjaiba is belecsöppenhettek. A helyszínen több helyi vállalkozás és szponzor is bemutatkozott, így a délutáni eseményen több programba kapcsolódhattak be az érdeklődök. A szárazépítő szakma lehetőségeivel, érdekes felhasznált anyagaival találkoztak a fiatalok a Knauf Építőipari Kft. pultjánál. Lukovics György aranykoszorús mesterfodrász, a Fru-Fru Szépségszalon tulajdonosa különböző divatos hajfonási módszereket, feltűzéseket mutatott a résztvevőknek. A szakácsok standjánál Szoboszlai Gyula, Venesz-díjas mesterszakács, étterem-tulajdonos (Anno Food Kft.) látványkonyha bemutatóval nyűgözte le a középiskolásokat. Botos György pincérmester szakoktató egy izgalmas feladattal várta a fiatalokat: egy megterített díszasztalon kellett felfedezni a hibákat a jelenlévőknek, akik szinte hibátlanul vették az akadályokat.

Putler Csaba szakértő, a Knauf Építőipari Kft. üzletfejlesztési menedzsere előadásában kitért a WorldSkills verseny értékelési szempontjaira, a nemzetközi versenyeztetésre és a szárazépítésben rejlő kihívásokra.

Az országos rendezvénysorozat utolsó állomása Veszprém (2019. november 27-én), ahol a Veszprém Aréna előcsarnokában várják a versenyzés iránt érdeklődőket.

 

A teljes fotósorozat ide kattintva megtekinthető

 Forrás, fotó: MKIK

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title