AA

Magyar-Német Online Üzleti Fórum szeptember 23-án

2020. szeptember 25.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata Magyar-Német Online Üzleti Fórumot szervezett „Exporthatékonyság a járvány ideje alatt; a német gazdaság aktuális helyzete” címmel szeptember 23-án.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Olaf Reif, a Budapesti Német Nagykövetség I. osztályú titkára adott tájékoztatást a résztvevőknek a magyar-német bilaterális gazdasági kapcsolatok aktualitásairól és a német kormány gazdaságpolitikájáról. Beszédében kiemelte, hogy a vírushelyzet idején mutatott szoros magyar-német együttműködés még tovább erősítette az országaink közötti köteléket. Beszámolt továbbá az EU német elnökség eddigi tapasztalatairól, és megvalósítandó célkitűzésiről, mint a belső piac védelme, a mobilitás, az adminisztratív gátak lebontása és az EU digitális szuverenitása.

Ezt követően Varga Renáta, Magyarország Berlini Nagykövetségének külgazdasági szakdiplomatája ismertette a németországi piacra lépés sajátosságait a magyar vállalatok számára.

Ezután Dr. Izsák András stuttgarti főkonzul üdvözölte a jelenlévőket és adott tájékoztatást a kétoldalú kapcsolatainkról a délnyugat németországi tartományokkal. Majd Komma Krisztián a Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája számolt be a badenwürttembergi, rajnavidék-pfalzi és saarvidéki régiók gazdasági aktualitásáról, kilátásairól a jelenlegi vírushelyzet tükrében, valamint a magyar cégek számára kínálkozó üzleti lehetőségekről a térségben.

Végül céges jógyakorlatként Cseh Attila, a HRT Spedition Kft. kereskedelmi igazgatója osztotta meg cég Németországba irányuló, illetve nemzetközi szállítmányozási tapasztalatait a koronaválság idején. Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 21-24. között közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel a belgrádi Nemzetközi Technika Vásárra.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 6-8. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szerbiába, Kragujevácba.
X public.szechenyi.title