AA

Magyar-német online üzleti workshop 2023. december 5-én

2023. december 07.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2023. december 5-én Magyar-német online üzleti workshopot szervezett.

Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Juhász Imre volt külgazdasági szakdiplomata, korábbi nagykövetségi tanácsos, az MNT felkért elnökségi tagja ismertette a részvevőket a német gazdaság aktuális körképéről és jövőbeli kilátásairól.

Majd Kindert Judit, TéT szakdiplomata, Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusáról adott tájékoztatást az együttműködési lehetőségekről a németországi technológiai klaszterekkel, valamint a pályázati partnerségek kialakításáról. Előadásában beszélt a kimagasló technológiai, műszaki és tudományos kooperációkról a magyar-német relációban és hasznos tanácsokkal látta el a cégeket a nemzetközi kapcsolatépítésről.

Az eseményen Monostori László, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának igazgatója bemutatta együttműködésüket a Fraunhofer Társasággal és beszámolt a közös kutatócégük eddigi tapasztalatairól, vállalati projektekről.

Végezetül Schmidt Enikő, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Idegenforgalmi Projektiroda vezetője, az Enterprise Europe Network vezető tanácsadója hívta fel a figyelmet és adott tájékoztatást a 2024.04.17-18. között Pécsett megrendezésre kerülő német relációjú „Buyers Mission & Open4Business 2024” nagyszabású nemzetközi üzletember találkozóról. 

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz.

 

Az előadók által eddig rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Kocaeli Iparkamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából Magyar-török üzletember-találkozó megrendezésére kerül sor 2024. május 8-án, a HUNGEXPO-n, az Ipar Napjai kiállítás keretében, Budapesten.
A helyzet sokak szerint ellentmondásos, a német tőzsdei áramárak még mindig kétszer olyan magasak, mint 2019-ben.
X public.szechenyi.title