AA

Megjelent a Közgazdasági Igazgatóság 2023 negyedik negyedévi Gazdasági Tájékoztatója

2024. április 09.

Megjelent a Közgazdasági Igazgatóság 2023 negyedik negyedévi Gazdasági Tájékoztatója. Magyarország bruttó hazai terméke 2023 IV. negyedévében nem változott, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 0,5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest a gazdaság teljesítménye szintén nem változott. 2023-ban a bruttó hazai termék a nyers adatok alapján 0,9, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján 0,7%-kal maradt el az előző évitől. 2024-ben és 2025-ben várhatóan fokozatos gazdasági fellendülésre számíthatunk, amelyet a GDP-növekedés ütemének várható emelkedése is jelez. A prognózisok szerint 2024-ben 2,4%, majd 2025-ben már 3,6%-os növekedés várható, ami összhangban áll az őszi előrejelzésekkel.

A Gazdasági Tájékoztatót PDF-ben innen tölthetik le:

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A 180 egyetemi közgazdász körében végzett közös felmérésben az egyetemi professzorok az iskolai osztályzás szerint „még elégséges” jelzővel osztályozták a német gazdaság telephelyi feltételeit.
X public.szechenyi.title