AA

Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborúja: az EU elfogadta a gazdasági és egyéni szankciók 9. csomagját

2022. december 20.

Oroszország Ukrajna elleni, folytatódó háborújára, valamint a polgári lakosság és a polgári infrastruktúra elleni jelenlegi eszkaláció súlyosságára válaszul a Tanács elfogadta azt az új, kilencedik intézkedéscsomagot, amellyel fokozni szándékozik az Oroszországra és kormányára nehezedő nyomást.

,,Az élelem és az éhezés után Putyin most a telet használja fegyverként azáltal, hogy szándékosan megfosztja ukránok millióit a víztől, a villamos energiától és a fűtéstől. Az Európai Unió mélyreható erejű szankciók 9. csomagjával reagál erre a legutóbbi eszkalációra, amely egyben háborús bűncselekmény. Továbbra is a gazdaságot és azokat vesszük célba, akik döntő szerepet játszanak ebben a brutális háborúban.'' - Josep Borrell, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője

Az elfogadott csomag egy sor olyan intézkedést tartalmaz, amelyek komoly csapást hivatottak mérni az orosz gazdaságra és Oroszország ahhoz szükséges képességeire, hogy folytatni tudja az agresszióját. A szankciók részletes leírása az Európai Tanács honlapján keresztül érhető el a következő linken keresztül: Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborúja: az EU elfogadta a gazdasági és egyéni szankciók 9. csomagját - Consilium (europa.eu)

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve immár harmadik alkalommal szervezi meg a Szakma Sztár Fesztivált, 2024. április 24-26. között.
Megjelent a Közgazdasági Igazgatóság 2023 negyedik negyedévi Gazdasági Tájékoztatója. Magyarország bruttó hazai terméke 2023 IV. negyedévében nem változott, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 0,5%-kal nőtt...
X public.szechenyi.title