AA

Új névvel és megújult felülettel tér vissza a Kamara tájékoztató rendszere

2022. március 08.

2020. július 1. után a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást az egyéni vállalkozáshoz szükséges általános információkról, valamint a képesítéshez, illetve a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről. A területileg illetékes gazdasági kamarák személyre szabott tájékoztatása mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy megújult információs felület létrehozásával könnyíti meg az érdeklődők számára az információgyűjtést.

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 2020. július 1. napján hatályba lépő 3/A. § (4) bekezdése alapján a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges információkról, az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról, a képesítéshez, valamint a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara feladatainak ellátása érdekében a korábban e-TUs rendszer megújításával folytatja tovább a támogatást.

A Kamarai Vállalkozói Információs Rendszerben (KAVIR) lehetőség van az e-TUs rendszerhez képest nem csak TEÁOR számra és elnevezésre, illetve ÖVTJ kódra és elnevezésre keresni, hanem a fentieken túl gazdasági tevékenységre, képesítési követelmények alapján, KEOR szerinti tanulmányi területre.

További újítás, hogy a találatok az alábbiak szerint tovább szűkíthetőek:

  • Szakképesítés nem szükséges
  • Nem minden esetben szükséges szakképesítés
  • Szakképesítés szükséges
  • Tevékenységi engedéllyel rendelkező
  • Részben tevékenységi engedéllyel rendelkező
  • Tevékenységi engedéllyel nem rendelkező
  • Bejelentés köteles
  • Részben bejelentés köteles
  • Nem bejelentés köteles
  • Részben engedéllyel rendelkező és részben bejelentés köteles

A honlapon megjelentekkel kapcsolatban felhívjuk a figyelmet, hogy annak tartalmát minden esetben a hatályos jogszabályban ellenőrizze, további kérdés esetén pedig keresse a területileg illetékes kamarát.

A KAVIR 2022. márciustól a https://kavir.mkik.hu/ linken érhető el.

Kapcsolódó információ 2020

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Az alábbiakban található az aktuális online külgazdasági rendezvényeink listája. Várjuk a külpiacok iránt érdeklődő vállalkozások  jelentkezését!
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title