AA

Üzleti delegáció Kazahsztánba, Nur-Szultánba

2019. május 08.

Az MKIK Magyar-Kazah Tagozata a Pénzügyminisztérium felkérésére 87 fős üzleti delegációt szervezett Kazahsztánba, Nur-Szultánba 2019. április 28-30. között Varga Mihály miniszerelnök-helyettes, pénzügyminiszter és dr. Parragh László MKIK elnökének vezetésével. A látogatás célja a magyar-kazah gazdasági kapcsolatok fejlesztése volt.

A delegációban az alábbi ágazatok képviselői vettek részt: vízipar, élelmiszeripar, mezőgazdaság, energetika, könnyűipar, műanyagipar, fémipar, gépipar, elektronika, hulladékfeldolgozás, építőipar, IT, szállítmányozás, tanácsadás, pénzügyi szektor.

Április 29-én Kazah-magyar üzleti fórumra került sor, melyet Varga Mihály miniszterelnök-helyettes és pénzügyminiszter, valamint Dalenov Ruszlan, a Kazah Köztársaság nemzetgazdasági minisztere nyitott meg, majd Horváth László, a Magyar-Kazah Üzleti Tanács elnöke és Szarszenov Dzsambulat a Kazah-Magyar Üzleti Tanács elnöke mondott köszöntőt. A köszöntőket követően 11 együttműködési megállapodás került aláírásra.

A fórum hátralevő részében a résztvevők tájékoztatást kaptak a két ország kereskedelmi és befektetési lehetőségeiről, valamint a magyar vízipari technológiákról és a magyar-kazah együttműködésről az oktatás és a mezőgazdaság területén. A fórumot követően üzletember-találkozókra került sor a magyar és a kazah cégek képviselői között.

Április 30-án a magyar üzletemberek szakmai programokon vettek részt – délelőtt az Astana International Financial Centre-be, délután az EXPO Múzeumba tettek látogatást.

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title