AA

A horvát gazdaság aktualitásai, üzleti lehetőségek a földrengés utáni újjáépítésben

2021. június 22.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "A horvát gazdaság aktualitásai, üzleti lehetőségek a földrengés utáni újjáépítésben" címmel szervezett online üzleti fórumot 2021. június 18-án 18 fő részvételével. A rendezvényen Fasimon Sándor, az MKIK nemzetközi ügyekért felelős alelnöke, egyben az INA igazgatóságának elnöke mondott köszöntőt, melynek keretében röviden bemutatta az MKIK-t és annak nemzetközi tevékenységét, és elmondta, hogy kiválóak a horvát - magyar kapcsolatok, Magyarország a negyedik legjelentősebb befektető Horvátországban. Riczkó Botond, Magyarország horvátországi külgazdasági attaséja részletes előadást tartott a horvát gazdaság aktualitásairól, kiemelve a koronavírus-járvány és a 2020. évi földrengések negatív hatásait. Ismertette a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok alakulását, megemlítve, hogy 2021 első hónapjaiban ismét fellendülés volt tapasztalható, és beszélt a földrengés utáni újjáépítésről, valamint az abban rejlő lehetőségekről. Liszácz Mihály, a Magyar-Horvát Tagozat elnöke röviden bemutatta a tagozatot és annak szolgáltatásait, illetve megosztotta a résztvevőkkel horvátországi tapasztalatait. Az OTP Bank magyar cégeknek nyújtott szolgáltatásairól Bakó Mária, az OTP menedzsere adott tájékoztatást. A rendezvény végén a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltételére.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 21-24. között közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel a belgrádi Nemzetközi Technika Vásárra.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 6-8. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szerbiába, Kragujevácba.
X public.szechenyi.title