AA

Az MKIK üzleti delegációja Katarban

2019. november 12.

Az MKIK szervezésében, Magyarország Dohai Nagykövetségével együttműködve 2019. november 4-8. között 18 tagú üzletember-delegáció utazott Miklóssy Ferenc alelnök, a Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozat elnökének vezetésével és Dunai Péter főtitkár részvételével Dohába. A látogatás célja a magyar-katari gazdasági kapcsolatok erősítése és bővítése, a katari befektetések magyarországi ösztönzése volt. A delegációban élelmiszeripari, olajipari, faipari, információtechnológiai, alumínium és - gépipari cégek képviselői vettek részt.

Az első nap Fodor Barnabás nagykövet adott tájékoztatást Katar gazdasági, üzleti környezetéről, az üzleti kultúráról, a folyamatban lévő fejlesztésekről. 2019. november 5-én a Katari Kereskedelmi és Iparkamarában rendezett üzleti fórumon Mohammed Ahmed Twar Alkuwari alelnök fogadta a delegációt. Katar gazdasági környezetéről Marouf T. Mahmoud, a Qatar Free Zones Authority üzletfejlesztési vezetője tartott előadást, majd kétoldalú üzleti találkozókra került sor a jelenlévő katari cégek képviselőivel. A fórumot követően a delegáció tagjai meglátogatták a térség legnagyobb tejipari üzemét, a Baladna Farmot, ahol a legmodernebb technológiával dolgoznak. Az üzem két éve működik, segítségével Katar tejből önellátóvá vált.

2019. november 6-án a küldöttség tagjai az Al Mana katari család által alapított Al Jassra Csoportnál tettek látogatást, ahol a cégcsoport szolgáltatásait mutatták be. A delegáció programja a Katari Üzletember Szövetségnél folytatódott, ahol Sherida Saad Jubran Al-Kaabi alelnök fogadta a résztvevőket. A köszöntőket követően a delegáció tagjai a rendezvényre meghívott katari üzletemberekkel találkozhattak, melyből érdemi megbeszélések is születtek. A résztvevők ellátogattak a Supreme Committe szervezőbizottsághoz, ahol tájékoztatást adtak a 2022-es Labdarúgó Világbajnokságon való beszállítói részvételt illetően.

A szakmai programsorozat 2019. november 7-én a Qatar Financial Centerben tartott prezentációval és bemutatkozási lehetőséggel zárult, ahol az ország pénzügyi környezetéről, állami beruházásairól, a kétoldalú kapcsolatokról és a katari befektetési környezetről hallhattak a küldöttség tagjai tájékoztatást.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 21-24. között közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel a belgrádi Nemzetközi Technika Vásárra.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 6-8. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szerbiába, Kragujevácba.
X public.szechenyi.title