AA

A Magyar-Emírségeki Üzleti Tanács első plenáris ülése

2022. november 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint az Emírségeki Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (FCCIUAE) gondozásában megalakult a Magyar-Emírségeki Üzleti Tanács, melynek első plenáris ülésére a 2022. november 15-én került sor az MKIK, valamint az Egyesült Arab Emírségek Budapesti Nagykövetsége közös szervezésében.  

Az Üzleti Tanács magyar társelnöke, Bachar Najari a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. tulajdonosa, míg az emírségeki társelnök Humaid Ben Salem, az Emírségeki Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének főtitkára.

Az esemény alkalmából az Emírségeki Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (FCCIUAE) delegációja, Abdullah Mohamed Al Mazrouei elnök vezetésével Budapestre látogatott.

A plenáris ülést Fasimon Sándor, az MKIK nemzetközi ügyekért felelős alelnöke nyitotta meg, majd Miklóssy Ferenc, az MKIK általános alelnöke, az MKIK Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozatának elnöke tartott beszédet a résztvevőknek. A köszöntők sorában követte őt Abdullah Mohamed Al Mazrouei, az Emírségeki Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének elnöke, azután Őexc. Saud Hamad Al-Shamsi, az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete, majd a két társelnök.

Ezt követően Gőbel Adrienn, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának vezetője adott tájékoztatást Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek kétoldalú gazdasági kapcsolatairól. A magyar gazdaságról és üzleti környezetről Almási Martina, a Nemzeti Befektetési Ügynökség befektetésösztönzési igazgatója tartott előadást. Ezután Őexc. Saud Hamad Al-Shamsi, az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete és Abdulla Al Hammadi, az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának auditor igazgatója tájékoztattak az Egyesült Arab Emírségek gazdaságáról, üzleti és befektetési környezetéről. Előadásukban kitértek a turisztikai ágazat jelentőségére is az országban.

A tájékoztató előadásokat követően a networking kávészünet során a két ország vállalkozásainak lehetőségük nyílt személyesen megismerkedni egymással.

Magyar oldalról fokozott üzleti érdeklődés mutatkozik az Emírségek irányába, a rendezvényen több mint 110 résztvevő volt jelen és ez idáig több mint 34 hazai cég jelezte részvételi szándékát az Üzleti Tanács munkájában.

 

Az előadók által eddig rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title