AA

A szerb Jablanica és Pcinja területi kamarai delegációjának látogatása, együttműködési megállapodás aláírása

2021. november 15.

2021. november 10-én, a Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Jablanica és Pcinja regionális kamarájának delegációja látogatást tett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában. A megbeszélésen 11 fő vett részt, a küldöttséget, melynek tagja volt többek közt Ivan Bogdanovic, Lebane város polgármestere és Milan Radunovic Magyarország tiszteletbeli konzulja is, Tényiné Stark Mária nemzetközi igazgató és Galambos Attila, az MKIK Nyugat-balkáni Tagozatának elnöke fogadta. A Tagozat elnöke számos lehetőséget lát az együttműködésre a szerb és a magyar cégek közt főként a faipar, a gyógy- és hőforrások, a gyógyfürdők, valamint a mezőgazdasági feldolgozóipar területén. Jablanica és Pcinja kiemelt térség Szerbiában, melyet Ana Brnabic szerb miniszterelnök is megerősített az idén nyáron, Leskovácban tett látogatásán. Goran Jovic a szerb területi kamara elnöke részletes előadást tartott a régióról, ahol sok, egyelőre kiaknázatlan lehetőség várja a magyar cégeket, az előadást mellékeljük. Ivan Todorov, Szerbia magyarországi nagykövete a kiváló szerb-magyar kapcsolatokról és az egyre bővülő kétoldalú kereskedelmi forgalomról beszélt. A rendezvény keretében együttműködési megállapodást írt alá a Nyugat-balkáni Tagozat nevében Galambos Attila, a tagozat elnöke, illetve Goran Jovic, a szerb regionális kamara elnöke, melyben a felek rögzítették azt is, hogy az általános együttműködésen túl ún. Információs Pontot nyitnak majd Leskovácban, a regionális kamarában, amelynek kiemelt feladata lesz a magyar és a szerb cégek üzleti kapcsolatainak elősegítése. 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title