AA
Az MKIK delegációja az Egyesült Arab Emírségekben

Az MKIK delegációja az Egyesült Arab Emírségekben

2018. november 19.

Az MKIK szervezésében és Magyarország Abu -Dzabi Nagykövetségének együttműködésében 26 tagú üzletember-delegáció utazott ki Dubajba, Abu-Dzabiba és Sharjahba 2018. november 5-9. között Miklóssy Ferenc alelnök, a Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozat elnökének vezetésével és Dunai Péter főtitkár részvételével. A látogatás célja a magyar-emírségeki gazdasági kapcsolatok erősítése és bővítése, emírségeki befektetések magyarországi ösztönzése volt.

A delegációban jelen voltak az élelmiszeripari, olajipari, faipari, információtechnológiai, elektrotechnikai, egészségipari, gépipari, szépségipari, consulting és média ágazat képviselői. Az út során három üzleti fórumra és a 2020-as Dubaji Világkiállítás helyszínének megtekintésére került sor. A Dubaji Kereskedelmi és Iparkamarában Atiq J. Nassib, az Abu-Dzabi Kereskedelmi és Iparkamarában Ebraheem Al Mahmood, a Sharjahi Kereskedelmi és Iparkamarában Waleed Bu Khatir alelnökök fogadták a delegációt. A Dubaji Kamarában 97 leszervezett kétoldalú üzleti tárgyalásra került sor, az Abu-Dzabi Kamarával az MKIK együttműködési megállapodás aláírása keretében mélyítette el kapcsolatait. A Sharjah-i Kamara 2019-ben viszontlátogatást tervez Budapestre, továbbá szakmai tanulmányút és kölcsönös best practice technikák cseréje révén kíván együttműködni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával. A delegáció 2018. november 9-én az Expo2020 világkiállítás helyszínén tett látogatást, melynek tagjait az Expo szervezői részéről Maha Al Gargawi igazgatóasszony fogadott, a megbeszélésen az előadók tájékoztatták a résztvevőket a folyamatban lévő nagy projektekről és a tenderekkel kapcsolatos regisztrációról.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title