AA

Beszámoló: Üzleti lehetőségek a német-magyar relációban, vállalkozókat érintő biztosítások

2022. április 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közreműködésével 2022. április 26-án magyar-német üzleti webináriumot szervezett az üzleti lehetőségekről a német-magyar relációban, valamint a vállalkozókat érintő biztosításokról.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Barbara Zollmann a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezető igazgatója mutatta be résztvevőknek a DUIHK szolgáltatásait magyar vállalatoknak, majd ismertette a magyar-német kétoldalú gazdasági kapcsolatok aktualitásait. Előadásában beszélt a német gazdaság növekedési kilátásairól, és a német piaci szereplők üzleti hangulatáról, valamint betekintést nyújtott a magyarországi befektetők körében végzett friss DUIHK konjunktúra felmérés előzetes eredményeibe, melyre nagy hatást gyakorolt az ukrajnai háborús helyzet.

Ezt követően a Magyar Biztosítók Szövetségétől Dr. Farkas Ildikó, a Felelősségbiztosítási Bizottság elnöke tartott tájékoztatót a hazai vállalkozásokat érintő munkáltatói felelősség fontos tudnivalóiról, a különböző káresetekről és a felelősségbiztosításokról.

Végezetül Dr. Tordai Péter a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az MKIK Magyar-Német Tagozatának elnökségi tagja, a Perspectivus Kft. ügyvezető igazgatója osztotta meg vállalata németországi tapasztalatait a munkavállalói felelősséggel kapcsolatosan és adott hasznos tanácsokat a kis- és középvállalkozásoknak. Felhívta a figyelmüket, hogy a magas kártérítési összegek megfizetését az objektív felelősségre vonatkozó biztosítás megkötésével lehet elkerülni, mert ennek hiányában a plusz költségek hatására tönkre is mehet egy vállalkozás.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz.

Az előadók által eddig rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title