AA

Beszámoló: Üzleti lehetőségek a német-magyar relációban, vállalkozókat érintő biztosítások

2022. április 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara közreműködésével 2022. április 26-án magyar-német üzleti webináriumot szervezett az üzleti lehetőségekről a német-magyar relációban, valamint a vállalkozókat érintő biztosításokról.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Barbara Zollmann a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezető igazgatója mutatta be résztvevőknek a DUIHK szolgáltatásait magyar vállalatoknak, majd ismertette a magyar-német kétoldalú gazdasági kapcsolatok aktualitásait. Előadásában beszélt a német gazdaság növekedési kilátásairól, és a német piaci szereplők üzleti hangulatáról, valamint betekintést nyújtott a magyarországi befektetők körében végzett friss DUIHK konjunktúra felmérés előzetes eredményeibe, melyre nagy hatást gyakorolt az ukrajnai háborús helyzet.

Ezt követően a Magyar Biztosítók Szövetségétől Dr. Farkas Ildikó, a Felelősségbiztosítási Bizottság elnöke tartott tájékoztatót a hazai vállalkozásokat érintő munkáltatói felelősség fontos tudnivalóiról, a különböző káresetekről és a felelősségbiztosításokról.

Végezetül Dr. Tordai Péter a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az MKIK Magyar-Német Tagozatának elnökségi tagja, a Perspectivus Kft. ügyvezető igazgatója osztotta meg vállalata németországi tapasztalatait a munkavállalói felelősséggel kapcsolatosan és adott hasznos tanácsokat a kis- és középvállalkozásoknak. Felhívta a figyelmüket, hogy a magas kártérítési összegek megfizetését az objektív felelősségre vonatkozó biztosítás megkötésével lehet elkerülni, mert ennek hiányában a plusz költségek hatására tönkre is mehet egy vállalkozás.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz.

Az előadók által eddig rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
2024. július 18-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Központi Statisztikai Hivatal jelentős együttműködési megállapodást kötött, amely célja a Magyarországon működő vállalkozások versenyképességének javítása és a vállalkozások széleskörű ...
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. szeptember 16-18. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Csehországba, Prágába.
X public.szechenyi.title