AA

Konzultáció a német gazdaság helyzetéről és a régiók üzleti lehetőségeiről

2020. július 01.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata online konzultációt szervezett a német gazdaság aktuális helyzetéről és üzleti lehetőségeiről június 24-én.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke köszöntötte a résztvevőket, beszédében kitért a júliusban kezdődő német soros elnökség munkájára és várható prioritásaira is. Ezt követően Komma Krisztián, Magyarország Berlini Nagykövetségének vezető külgazdasági szakdiplomatája vázolta, hogy milyen hatással van a koronavírus a német gazdaság aktuális helyzetére és a bilaterális kapcsolatainkra, majd beszélt a magyar vállalatok számára kínálkozó üzleti lehetőségekről Németországban. Ezután Barabás Emőke és Janzsó Gergely Magyarország Müncheni Főkonzulátusának külgazdasági attaséi számoltak be a bajor régió gazdasági aktualitásáról és kilátásairól a jelenlegi vírushelyzet tükrében, továbbá a  magyar cégek németországi üzleti lehetőségeiről. Majd céges jógyakorlatként Révay Péter, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. gazdasági igazgatója adott tájékoztatást a cég Németországba irányuló exporttapasztalatairól és válságkezelési technikáiról. Végül Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Perspectivus Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar-Német Tagozat  elnökségi tagja számolt be a németországi üzleti és utazási tapasztalatairól a jelenlegi helyzetben.

Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 21-24. között közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel a belgrádi Nemzetközi Technika Vásárra.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 6-8. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szerbiába, Kragujevácba.
X public.szechenyi.title