AA

Konzultáció a német gazdaság helyzetéről és a régiók üzleti lehetőségeiről

2020. július 01.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata online konzultációt szervezett a német gazdaság aktuális helyzetéről és üzleti lehetőségeiről június 24-én.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke köszöntötte a résztvevőket, beszédében kitért a júliusban kezdődő német soros elnökség munkájára és várható prioritásaira is. Ezt követően Komma Krisztián, Magyarország Berlini Nagykövetségének vezető külgazdasági szakdiplomatája vázolta, hogy milyen hatással van a koronavírus a német gazdaság aktuális helyzetére és a bilaterális kapcsolatainkra, majd beszélt a magyar vállalatok számára kínálkozó üzleti lehetőségekről Németországban. Ezután Barabás Emőke és Janzsó Gergely Magyarország Müncheni Főkonzulátusának külgazdasági attaséi számoltak be a bajor régió gazdasági aktualitásáról és kilátásairól a jelenlegi vírushelyzet tükrében, továbbá a  magyar cégek németországi üzleti lehetőségeiről. Majd céges jógyakorlatként Révay Péter, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. gazdasági igazgatója adott tájékoztatást a cég Németországba irányuló exporttapasztalatairól és válságkezelési technikáiról. Végül Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Perspectivus Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar-Német Tagozat  elnökségi tagja számolt be a németországi üzleti és utazási tapasztalatairól a jelenlegi helyzetben.

Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title