AA

Konzultáció a németországi külgazdasági attasékkal

2018. június 28.

Szerző: 

Az MKIK Magyar-Német Tagozata 2018. június 25-én konzultációt szervezett a németországi külgazdasági attasék (KGA-k) részvételével.

Bódi László, az MKIK Magyar-Német Tagozatának elnöke köszöntőbeszédében elmondta, hogy a Tagozat a németországi KGA-kkal szoros együttműködésben dolgozik azon, hogy a magyar cégek németországi tevékenységét minél hatékonyabb módon támogathassa, majd rövid ismertetőt adott a Tagozatról és felhívta a figyelmet a következő szeptember 25-i rendezvényére is.

Az eseményen a KGA-k ismertették az általuk képviselt külképviseletek tevékenységét, valamint azok illetékességébe tartozó tartományok üzleti környezetét, gazdasági aktualitásait, a közeljövő várható eseményeit (konferenciák, vásárok) illetve a legfontosabb együttműködési lehetőségeket a magyar cégek számára.

Juhász Imre, a Berlini Nagykövetség Gazdasági Osztályának osztályvezetője ismertette a magyar-német gazdasági kapcsolatok alakulását, valamint a német gazdaságról adott átfogó körképet. Ezt követően Dr. Wersényi György számolt be a magyar-német együttműködés fejleményieről a digitalizáció terén. A Müncheni Főkonzulátus külgazdasági attaséja, Barabás Emőke és Dr. Schüschletz Sándor a magyar-bajor kereskedelmi kapcsolatokról beszélt. A Stuttgarti Főkonzulátus külgazdasági attaséja, Dr. Bencsik Dávid Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz és Saarland tartományok gazdasági helyzetéről, valamint az idei és jövő évi tartományi rendezvényekről adott tájékoztatást. Kardos Levente, a Düsseldorfi Főkonzulátus külgazdasági attaséja Észak-Rajna-Vesztfália és Hessen tartományok üzleti környezetét mutatta be. Az előadásokat követően a részvevő magyar cégképviselőknek konzultációs lehetőségük nyílt az előadó külgazdasági attasékkal.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott előadásokat az alábbi linkekre kattintva megtekintheti, illetve letöltheti.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title