AA

Magyar-indiai üzleti szeminárium

2018. július 04.

Szerző: 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az India EU Kereskedelmi és Iparkamarák Tanácsának látogatásához kapcsolódóan, magyar-indiai üzleti szemináriumot szervezett június 26-án a kamarában.

A jelentős üzletemberekből álló, kb. 10 fős delegációt Ameet Nivsarkar úr a TATA Consultancy alelnöke vezette, tagjai főleg autó és gépipari, valamint gyógyszeripari vállalkozások.

Gaál József, az MKIK alelnökének köszöntője után Ameet Nivsarkar az India EU Kereskedelmi és Iparkamarák Tanácsának elnöke üdvözölte a résztvevőket és beszélt a Közép-Kelet-Európa és India közötti kereskedelemben rejlő új lehetőségekről, melyben a magyar piacnak fontos szerepe van, majd hozzátette, hogy látogatásuk célja gazdasági kapcsolatok építése a két ország vállalkozói között, valamint az eddigi együttműködések továbbfejlesztése. Ezt követően Dr. Sipos Sándor a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának vezetője ismertette számokban a magyar-indiai kétoldalú gazdasági kapcsolatokat, beszélt az indiai zöldmezős beruházásokról Magyarországon, valamint a tanulmányi ösztöndíj programról a két ország egyetemei között. Dr. Renu Shome, igazgató asszony ismertette az India EU Kereskedelmi és Iparkamarák tevékenységét, végül Kilián Csaba a MAGE főtitkára adott tájékoztatást a magyar gépjárműiparról, melyet követően bemutatkoztak az indiai, ill. magyar cégek, majd konzultációra nyílt lehetőségük.

A rendezvény az India iránt érdeklődő és elsősorban járműipari, gépipari vállalkozások számára kínált kapcsolatépítési lehetőséget.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott előadásokat az alábbi linkekre kattintva megtekintheti, illetve letöltheti.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title