AA

Magyar-német üzleti workshop és a Magyar-Német Tagozat éves közgyűlése

2022. december 08.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2022. december 6-án Magyar-német üzleti workshopot szervezett a kamara székhelyén, Budapesten.

Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Robert Zeßner, gazdasági attasé, a Budapesti Német Nagykövetségről ismertette a résztvevőkkel a német-magyar gazdasági kapcsolatok, illetve a német gazdaságpolitika aktualitásait. Előadásában áttekintést adott az energiakrízisről és annak hatásairól az EU gazdasági motorjára, valamint beszélt a német G7 elnökség tapasztalatairól is.

Ezt követően Kottmayer Krisztina, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) projektvezetője, az energia- és termeléshatékonysági képzések felelőse mutatta be a Magyarországon jelenlévő német vállalatok tapasztalatait energiakrízis kezeléséről, valamint adott tájékoztatást a DUIHK szolgáltatásairól, illetve a „European Energy Manager” (energiagazdász) képzésükről és az ESG-konform vállalati működésről a magyar vállalatoknak.

Végezetül Dallos László, a Z Elektronika Kft. ügyvezetője - akinek vállalata az MKIK Magyar-Német Tagozatának is tagja – mutatta be cége németországi üzleti sikereit és osztotta meg tapasztalatait a német partnerkeresésről, valamint adott hasznos tanácsokat a kis- és középvállalkozásoknak a piacra lépéssel kapcsolatosan Németországban.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz, melyet követően a Magyar-Német Tagozat megtartotta tagvállalatai körében a 2022. évi közgyűlését, ahol a 2021-22-es időszak tagozati eseményei és a 2023-as munkaterv bemutatása után a jelenlévő tagvállalatok megszavazták az elnökségi tagok mandátumának meghosszabbítását a következő négy évre, illetve megköszönték a leköszönő elnökségi tagoknak a Tagozatért tett eddigi munkájukat.

 

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title