AA

Üzleti delegáció Izmirbe és Antalyába

2019. október 29.

8 magyar cég 9 képviselője vett részt a Rév András tagozati elnök által vezetett delegációban, melynek célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása volt, melyre több üzleti program keretében is lehetőség nyílt. 2019. október 16-án az Izmiri Kereskedelmi Kamarában Oğuz Özkardeş, a kamara igazgatósági tagja fogadta a delegációt, a megbeszélés keretében a magyar cégek rövid bemutatkozási lehetőséget kaptak, illetve felmerült, hogy 2020-ban az izmiri kamara szervez majd delegációt Magyarországra. Ezt követően üzleti tárgyalásokra került sor a 8 magyar és a 36 török cég képviselőinek részvételével. 2019. október 17-én az Antalyai Kereskedelmi és Iparkamarában került sor kerekasztal megbeszélésre, amelynek során a magyar cégek képviselői Mızrab Cihangir Cengiz kamarai alelnöknek mutatkoztak be, tájékoztatást kaptak az antalyai üzleti lehetőségekről, és lehetőségük nyílt kétoldalú megbeszélést folytatni Sipos Áron ankarai külgazdasági attaséval, illetve a jelen lévő néhány török cég képviselőjével. A kamarai programot követően a delegáció az Antalya Free Zone-ban tett látogatást, ahol Zeki Gürses, a szabadkereskedelmi övezet ügyvezetője tartott előadást az övezetben működő cégeknek nyújtott kedvezményes feltételekről. A szakmai programokon részt vett Arda Tugay, az EXIM isztambuli irodájának vezetője, valamint Emre Sonmez, az ALX bursai képviseletének vezetője.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title