AA

Magyar-német üzleti workshop és a Magyar-Német Tagozat éves közgyűlése

2022. december 08.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2022. december 6-án Magyar-német üzleti workshopot szervezett a kamara székhelyén, Budapesten.

Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Robert Zeßner, gazdasági attasé, a Budapesti Német Nagykövetségről ismertette a résztvevőkkel a német-magyar gazdasági kapcsolatok, illetve a német gazdaságpolitika aktualitásait. Előadásában áttekintést adott az energiakrízisről és annak hatásairól az EU gazdasági motorjára, valamint beszélt a német G7 elnökség tapasztalatairól is.

Ezt követően Kottmayer Krisztina, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) projektvezetője, az energia- és termeléshatékonysági képzések felelőse mutatta be a Magyarországon jelenlévő német vállalatok tapasztalatait energiakrízis kezeléséről, valamint adott tájékoztatást a DUIHK szolgáltatásairól, illetve a „European Energy Manager” (energiagazdász) képzésükről és az ESG-konform vállalati működésről a magyar vállalatoknak.

Végezetül Dallos László, a Z Elektronika Kft. ügyvezetője - akinek vállalata az MKIK Magyar-Német Tagozatának is tagja – mutatta be cége németországi üzleti sikereit és osztotta meg tapasztalatait a német partnerkeresésről, valamint adott hasznos tanácsokat a kis- és középvállalkozásoknak a piacra lépéssel kapcsolatosan Németországban.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz, melyet követően a Magyar-Német Tagozat megtartotta tagvállalatai körében a 2022. évi közgyűlését, ahol a 2021-22-es időszak tagozati eseményei és a 2023-as munkaterv bemutatása után a jelenlévő tagvállalatok megszavazták az elnökségi tagok mandátumának meghosszabbítását a következő négy évre, illetve megköszönték a leköszönő elnökségi tagoknak a Tagozatért tett eddigi munkájukat.

 

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title