AA

Üzleti környezet és együttműködési lehetőségek Bosznia-Hercegovinában

2021. március 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata Bosznia-Hercegovina magyarországi nagykövetségével együttműködésben "Üzleti környezet és együttműködési lehetőségek Bosznia-Hercegovinában" címmel online fórumot szervezett 34 fő részvételével 2021. március 23-án. A rendezvényt Galambos Attila, a Nyugat-balkáni Tagozat elnöke nyitotta meg, majd Biljana Gutic-Bjelica, Bosznia-Hercegovina magyarországi nagykövete mondott köszöntőt. Ezt követően Slavica Korica, a Bosznia-Hercegovinai Külföldi Befektetésösztönzési Ügynökség promóciós és elemzési igazgatóhelyettese az ügynökség szolgáltatásait, valamint az ország befektetési környezetét mutatta be. Bosznia-Hercegovina  külkereskedelméről és a bosnyák-magyar kereskedelmi kapcsolatokról Enes Aliskovic, a Bosznia-Hercegovinai Exportfejlesztési Ügynökség igazgatója tartott előadást. A boszniai Szerb Köztársaság üzleti környezetének jellemzőit, illetve az együttműködési lehetőségeket Dragana Kokot, a Boszniai Szerb Köztársaság Kereskedelmi és Iparkamarájának gazdasági és jogi igazgatója ismertette, végül pedig Mirsad Jasarspahic, a Bosznia-Hercegovinai Föderáció Gazdasági Kamarájának alelnöke beszélt a magyar-boszniai autóipari, idegenforgalmi és élelmiszeripari együttműködés lehetőségeiről és kihívásairól. A fórumon elhangzott előadásokat mellékeljük.

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title